ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Switzerland Cheese Marketing Nordics

Auberginebåtar med tomat, vitlök och gruyére

/

I reklamsamarbete med Switzerland Cheese Marketing Nordics.

WOW Gruyére 🧀 vilken himla god ost! Många av er kanske har smakat på den som tillbehör eller på en ostbricka men den är minst lika god i maträtter också 😍  Testa att fylla en aubergine och ös på massa gruyere. OTROLIGT GOTT!

Aubergine-1
Aubergine-3
Augbergine-2

Port: 2 pers

INGREDIENSER
2 st auberginer
150 g plommontomater
150 g champinjoner
8 st soltorkade tomater
1,5 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 50 g gruyère
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela och gröp ur auberginen
3. Lägg skalhalvorna på en plåt och ställ in dem i mitten av ugnen i ca 8 min.
4. Skiva champinjoner, aubergin, tomat, lök och fräs det sedan i en stekpanna med salt tills det har blivit mjukt. Pressa i vitlök och hackade soltorkade tomater, smaka av med svartpeppar.
5.  Fyll röran i skalhalvorna och täck dem med ett tjockt lager gruyère
7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter, skalet ska kännas mjukt.
8.Toppa med ett till lager gruyre innan servering, mums!
8. Servera förslagsvis med rotsaker i ugn, vitlökssås och en stor sallad.

milo-jenny-bloggen

Såå gott recept som ni borde testa, jag har också gjort ett liknande recept tidigare som du kan spana in HÄR
Kramar <3

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

6 olika och underbara recept med hasselnötter

/

Hur äter du hasselnöten?
Min sambo tänker mest på sin farmors kakor när jag serverar rostade hasselnötternpå mat. Jag själv älskar smaken av rostad hasselnöt och tycker det passar att toppa det mesta med:) Här kommer lite inspiration:

hasselnotter

Jag börjar med maten. Hasselnötter är supergott att toppa på ugnsbkade grönsaker och liknande. Som här på bilden nedan rostad vitkål med hasselnötter och vitlökssmör. Så gott!

Ugnsbakad vitkal

Sen så har vi den här gamla favoriten, Bakad sötpotatis med hasselnöttter, inte dumt att slänga på lite brynt smör här heller!

Ugnsbakad sötpotatis recept

På frukosten njuter jag gärna också av rostade hasselnötter. Gärna i frukostskålen, toppa din müsli med rostade hasselnötter nästa gång. Mums!

Granola med havreyoghurt

Eller i smörgåsen! Det är ju så gott att få en större nötbit i brödet 😀 Testa det här glutenfria frö- och nötbrödet, näringsrikt och väldigt gott!

glutenfritt-brod

Hasselnötter är ju även gott i choklad,
Vi har många varianter här på bloggen: trillingnöten, hasselnötspralinerna och dessa på bilden: choklad med hasselnötter och quinoa för att nämna några 🙂

quinoa och hasselnötschoklad


Nutella/hasselnötssmör – testa om du har en kraftfull mixer eller matberedare 😀

Nyttig nutella superfoodsweden

Sist men inte minst har vi farmors kakor som min sambo tycker symboliserar hasselnöten! Jag har har gjort variant på hennes kakor förut men hittade inget recept här på bloggen. Däremot finns det ett liknande recept med i PT-fias bok som hon även har delat på bloggen, så spana in det receptet vettja. Jag ska nog själv testa idag 😍

681804B5-9996-4556-BA43-B0FD9CF2354D


Här kan du läsa: hur du kan använda andra nötter. Ha en fin söndag!
Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

3 enkla och mysiga recept med kanel

/

Igår var det kanelbullens dag! Jag delade inget nytt bullrecept här på bloggen MEN jag tycker däremot vi kan fortsätta fira kanelen, så otroligt god och mysig krydda som är passar som allra bäst nu under hösten 😀

Tänk bara på att alltid välja Cylon kanel eller äkta kanel för att hjälpa istället för att stjälpa hälsan! Här kan ni läsa mitt tidigare inlägg om varför det är viktigt att välja rätt kanel: Välj äkta kanel – ceylon kanel.

Ceylon kanel

När vi ändå snackar kanel vill jag påminna om tre mysiga recept som passar bra nu under hösten. Först ut har vi kanelgranolan eller müsli med kanel, såå himla gott!

Musli med kanel

Näst på tur har vi den otroliga kaneluccinon. Höjer mysfaktorn vilken mörk kväll som helst 🙂

Kaneluccino

Och sist men inte minst, baka några mandelbars med kanel och kardemumma och ha som energi de dagarna behöver någonting  extra.

Mandelbars

Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00