ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inspirerad till en hållbar jul ♡︎

/

Allmänt

,

Så mysig dag. Nu när jag är mammaledig och varit mycket ensam under hösten så var det så kul och ta med mig lilltjejen och åka på event en tisdag och träffa massa härliga människor! Extra speciellt när eventet hölls i mina trakter ❤️

Idag har jag alltså varit på ett hållbart julevent tillsammans med Emma Sundh och Leksands knäckebröd.

Leksands knäckebröd har ett otroligt hållbarhetstänk och firar 10 år som fossilfria nästa år. Tjoho! Dem använder inga tillsatser i brödet och vattnet kommer från egen källa under bageriet. De använder sig av råg från lokala dalabönder som för övrigt är min svägerskas familj ♡︎

Emma sundh är en inspirerade influenser som har gått från att jobba på modemagasin och rest mycket, till att nu vara typ den mest klimatsmarta människan på ett härligt sätt! Hon bygger sitt hus i halm och är en köttätare som i princip aldrig äter kött. Hon värnar om traditioner och uppmanar om att välja andra hand i första hand. Ni kan  läsa 3 till grejer jag tar med mig från Emma längst ner i inlägget.

Vi fick en rundtur i bageriet 🙂

och smaka helt nygräddat fröknäcke med havssalt! Otroligt gott men OBS inte glutenfritt, så jag inte lurar er 😉 recept finns här för den glutenfria: fröknäcke <3

Trots så runda och perfekta brödbitar så blir det nästa inget spill (matsvinn) alls, degen går runt och runt, igen och igen.

Två Jenny, två dalkullor och två som bloggar på Allt Om Mat. Kul att äntligen få träffa dig Jennys rum och spis, hon är verkligen lika varm och go som hon utstrålar genom sin kanal <3

Klart min andra halva var med 😀 Hon sover gott nu efter dagens alla intryck och härliga människor.

…men på riktigt!! Efter rundturen i fabriken fick vi åka häst och vagn vidare till nästa ställe. Välkommen till Dalarna kompisar <3

Men vilken otrolig bild jag lyckades fånga på chauffören och hunden! Det där är min drömhund btw, så sjukt SJUKT fin!

När vi sedan rullade ner till en fin hästgård möttes vi av glöggmingel med pepparkaksknäcke och blåmögelost innan vi gick vidare in i ladan. Nu infann sig julstämningen.

Här är knäcket som smakar pepparkaka, alltså måste ge dem cred för förpackningarna. SÅ FINA!

Åh, dekorera med råg, så fint ju 😀

För att inte tala om Apelsiner.

Kockarna var på plats och serverade underbara snittar med lokalt älgkött och pepparrotskräm samt veganska snittar med inlagd kronärtskocka.

Efterrätten serverades också på knäcke, lägg dessutom märke till den gulliga björkbrickan som är så trevlig att servera på.

Efter maten var det dags för pysselstund, goaste Karin inspirerar oss till att dekorera kransar med det som finns hemma och det som finns i naturen.

Det här vill jag göra igen, igen och igen. SÅ KUL! Fast vill gärna att allt ska vara som idag, hehe. Idag fick jag vara barnet där allt var förberett och uppdukat samt att jag slapp städa..? Haha hur lyxigt? men riktigt så ser inte verkligheten ut. Får se om jag kommer bli den fixiga pysselmamman som kommer ställa till med den årliga julpyssel-dagen 😍 Är DU den?

Tyvärr så kom vi åt autofokuset på objektivet så resten av bilderna är lite suddiga… Typsikt  🙂

Här är Emma!
Tre saker jag tar med mig från dig och vill dela med er andra:

1. Skaffa en julklänning – jag ska skaffa mig en röd klänning som jag ska ha varje jul typ hela livet. Bara fördelar ju: Slipper fundera på vad jag ska ha på mig, slipper onödiga köp, skapar en ny tradition. Bra för plånboken och klimatet.

2. Dags att vända på det: Från Meat Free Monday till en klassisk söndags stek. Jag äter mestadels vegetariskt men äter fortfarande mycket animaliska produkter. Min start för mer vegetariskt var just  ”Meat Free Monday” så nästa steg för mig kanske är att endast äta kött på söndagar?

3. ”Det som anses vara Lyx är också begagnat”. Att äta på en fin resturang med bestick och porslin som används varje dag av olika gäster eller bo på hotell där sängkläder återanvänds varje dag. Det anses vara lyx! Medan att köpa använda kläder eller bestick  på second hand kan upplevas lite äckligt? SÅ konstigt egentligen, den tanken tar jag med mig och skickar vidare till DIG!

Sverige anses också vara otroligt populära utomlands när det kommer till second hand, det vi kallar begagnat är ju i princip helt nya grejer?! hm..

Här sitter jag som årets julvärd och vill avsluta med att säga att det är coolt att välja hållbart! Det behöver inte vara allt eller inget, svart eller vitt, börja med det lilla och det som motiverar dig till att fortsätta göra bättre och små medvetna val hela tiden.

Blev också påmind om att vi är flockdjur och gör som alla andra. Gör därför ett hållbart val så kanske du smittar någon att göra samma sak 🙂

Tack för en underbar dag! 
Kram  Jenny 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Switzerland Cheese Marketing Nordics

Sallad med grönkål, zucchini, blåbär och Le Gruyère AOP

Sallad efter årstid 💚 Grönkål, rödkål och olika betor får salladen att kännas både höstlig och fräsch 😍 Här har jag även adderat lite zucchini, purjolök, mandlar, blåbär och såklart Le Gruyère AOP för att få många goda smaker. MUMS så himla gott!

Nu tycker jag du ska samla din familj och vänner samt bygga en god middag med salladen i fokus😍

INGREDIENSER
130 g finbladig grönkål
0,5 zucchini
0,5 rödkålshuvud
0,25 purjolök
1 polkabeta
1 dl hackade nötter eller frön
1 dl blåbär
Hyvlad Le Gruyère AOP

/Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

5 glutenfria brödrecept

/

Hej!

I förrgår la jag upp ett inlägg på Instagram där jag delade med mig av 5 olika glutenfria bröd, som jag verkligen tycker ni borde testa. Länkade recepten på story men kan även länka dem här på bloggen 🙂 Hoppas ni gillar <3

Blåbärscones utan gluten och mjölk – Tillsätt lite mjöl, bakpulver, salt och bär i bananpannkakan, grädda i ugnen så blir det mumsiga mackor 🙂

Glutenfritt Kesobröd – Bloggens mest bakade bröd genom tiderna.

Glutenfritt havrebröd – Enkla frukostmackor med havregryn, ägg,  yoghurt, bakpulver och salt

Tunnbröd – Veganska tunnbröd, otroligt goda!

Glutenfritt och näringsrikt bröd –  Det här brödet är proppfullt protein, bra fetter, mineraler och fibrer. Dessutom veganskt om du utesluter honungen 🙂

/Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00