ANNONS
PersonuppgifterCookies

Blåbärsscones utan gluten och mjölk

/

Bröd

,

Skogarna svämmar över av blåbär, så ut och plocka det nordiska superbäret. Grymt gott och näringsrikt 🙂

Ni alla har väl gjort bananpannkaka (klick) ni vet, när man blandar 1 banan och 2 ägg till en smet och steker till små plättar eller pannkakor. Det blir allltid bra och är en perfekt grund att utveckla till bröd.

Äter du inte enligt paleo så funkar det att byta mandelmjölet mot havremjöl, ett mjöl som du kan göra genom att mixa havregryn. Det funkar säkert jättebra att tillsätta lite blåbär i dessa havrefrallor (klick) om du hellre vill använda helt havre  🙂


INGREDIENSER 

1 banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl el havremjöl
2 msk kokosmjöl el potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl  blåbär


GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Mosa bananen och blanda i äggen
3. Blanda i dem torra ingredienserna med banan/ägg till en fast smet.
5. Blanda sist ner blåbären och blanda ihop försiktigt.


6. Klicka och fördela till 6-8 bröd.
7. Platta till bröden och nagga med en gaffel.
7. Grädda i ca 15 minuter tills de fått lite gyllenbrun färg.

Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00