ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Glutenfritt havrebröd

/

Hej på er!

Jag vet att ni älskar när jag delar med mig av glutenfria brödrecept och nu har vi ett till i vår samling. Wiihoo! Havregryn är naturligt glutenfritt men kan däremot ofta vara förorenad med vete, råg och/eller korn, därför bör du som är allergisk välja glutenfritt havregryn som tex dessa är på kampanj just nu: Glutenfria havregryn (annonslänk).  får du ett rent havre som odlas, fraktas, mals och paketeras på ett sätt som garanterar att inga rester från sädesslag med gluten blandas in, och får därför får produkten märkas ”glutenfri”.

I början av min graviditet ville jag typ bara äta det som syns på bilderna nedan, bröd, fil och frukt. Hade noll inspiration till att experimentera i köket så googlade på havrefrallor och hittade ett grundrecept hos Lindas bakskola  -som är fritt från jäst och går på ett kick att slänga ihop. Jag har sedan dess velat göra ett eget bröd men varför uppfinna hjulet igen när det här var precis i min smak. Få ingredienser, enkelt att göra och smakar gott. Tack! Istället har jag experimenterat med olika varianter. Det är supergott att tillsätta nötter, fröer, russin, torkad frukt, kryddor eller lingon-chiasylt 🙂

INGREDIENSER
4 dl havregryn
2 ägg
2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.

3. Klicka ut degen med en sked i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min.

TIPS!
3 nyttiga och glutenfria brödrecept (klick). Här kan du ta del av mina andra favorit brödrecept 🙂

/ Kram Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00