ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Picklad morot med ingefära

/

Jag delade tidigare med mig av picklad rödlök med äppelcidervinäger och björksocker, vilket ni älskade! Här kommer en kompis, picklad morot med ingefära, mums! Så enkelt och gott tillbehör 😀

picklad-morot-recept
picklad-morot

INGREDIENSER
2 morötter
2dlvatten
1dlättika/äppelcidervinäger
2-3 msk björksocker
ev liten bit färsk skalad ingefära

GÖR SÅ HÄR


1.  Skrubba moroten och skiva den sedan tunt mha en mandolin eller potatisskalare


2. Lägg moroten i en glasburk eller matlåda


3. Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull, värm tills sockret har löst upp sig.


4. Häll vätskan över morötterna direkt om du vill du äta dessa inom en halvtimme. Annars kan du låta vätskan svalna något innan du häller den över morötterna. Gillar du smaken av ingefära kan du nu även lägga ner en liten bit i glasburken.


5. Låt stå och dra i kylen i minst 2 timmar.


6. Förvara alltid i kylen och servera till allt möjligt, mums! 🙂

Den här inläggningen håller ca 1-2 veckor, i vår familj är det inget problem då den tar slut snabbare än så 🙂
Hoppas du gillar det!
Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00