ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Picklad rödlök med äppelcidervinäger och björksocker

/

Min farmor gjorde alltid den klassiska 1-2-3 lagen till alla sorters inläggningar av grönsaker som gurka, picklade morötter och rödlök. Älskar det, men det går även att hur bra som helst att göra de utan det raffinerat socker! Jag har testat med björksocker vid flera tillfällen och det funkar så bra, går såklart att skippa sockret helt men jag tycker det blir godast med lite sötning i. Ättikan kan du också byta ut mot äppelcidervinäger om du vill 🙂

picklad-rodlok-utan-socker
picklad-rodlok
picklad-rödlök

INGREDIENSER
2 rödlökar
2dlvatten
1dlättika/äppelcidervinäger
0,5dlbjörksocker

GÖR SÅ HÄR
1. Skiva löken tunt och lägg i en glasburk eller matlåda
2. Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull, värm tills sockret har löst upp sig.
3. Häll vätskan över löken direkt om du vill du äta dessa inom en halvtimme. Annars kan du låta vätskan svalna något innan du häller den över löken och låta den stå och dra i kylen minst 2 timmar.
4. Förvara alltid i kylen 🙂

Så gott men lite sämre hållbarhet än när man picklar med vanligt strösocker. Den här inläggningen håller ca 1 vecka, i vår familj är det inget problem då den tar slut snabbare än så 🙂 Hoppas du gillar det!

Kram Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00