ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Glutenfritt kesobröd

/

Under alla år jag har bloggat så har det här brödet varit på bloggens topplista månad efter månad, wiiho! Det är även en av mina egna favoritrecept så jag tänkte att det är dags att förnya bilderna till receptet nu. Om du inte har testat det tidigare så kan du göra det nu 🙂 Tidigare inlägg: kesobröd med plommonmarmelad.

De absolut bästa är att skära brödet i skivor och lägga i frysen för att det ska hålla länge. Ta sedan fram brödskivor och ROSTA när du ska äta det, de blir så himla gott 🙂 Vill du försöka hålla nere på mejeriprodukterna eller byta ut keson så kan du spana in glutenfritt bröd med linser och frön.

INGREDIENSER
4 ägg
250 gram keso
0,5 dl linfrön el chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl eller havremjöl 
1 tsk bakpulver
salt
(ev lite brödkryddor)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader
2.  Blanda ihop eller kör samtliga ingredienser lite snabbt i en matberedare och häll sedan smeten i en brödform med bakplåtspapper.
3. Toppa med pumpafrön och lite salt
4. Grädda i ugnen i ca 60 minuter
5. Klart!

Tips!
När du använder bakplåtspapper i brödformen slipper brödet fastna i formen när det är klart.

Jag brukar variera mina frön i brödet. Tänk bara att det ska vara 2 dl frön i brödet så kan du ta de frön du har hemma.

/Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00