ANNONS

Vegetarisk potatis- och köttfärsgratäng

/

Min belugafärs gör det igen, den klassiska köttfärs- och potatisgratängen kan nu avnjutas vegetarisk eller vegansk!! ..och det blir minst lika gott 😀

gratäng-potatis-linser

Jag gillar den vegetariska varianten bäst, alltså med min belugafärs med lite grädde och ost, namnam! Men den funkar lika bra att göra den med havrergädde och vegansk ost, eller skippa osten helt. Vad väljer du?


vegetarisk köttfärs-potatis

Jag serverade den här rätten med finrivna morötter med krossade nötter, olivolja och salt

vegetarisk-gratäng

Får det lov att vara en bit? 😀

meatfreemonday

Den här rätten är perfekt att göra mycket av och slänga ihop i flera olika matlådor.

vegetarisk-köttfarsgratäng

INGREDIENSER
vegetarisk köttfärs
8 st potatisar
1 gul lök
2,5 dl valfri grädde
2 krm salt
1 krm peppar
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
7 st soltorkade tomater
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Gör den veganska köttfärsåsen
3. Skala och skiva potatis och lök och lägg hälften av det i en smord form
4. Blanda grädden med salt, peppar, pressad vitlök, basilika och skivade soltorkade tomater och häll hälften av blandningen i formen.
5. Lägg sedan på all köttfärssås, resten av potatisen, löken samt resten av grädden och den rivna osten. Laga i mitten av ugnen i ca 50 min.
6. Servera och njut!

/Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00