ANNONS
PersonuppgifterCookies

Knaprigt glutenfritt fröknäcke

/

Åh, vad gott det är med ett riktigt knaprigt fröknäcke! Nathalie, en av mina bästisar från gymmet hon brukar bryta fröknäcket i små bitar och sitta och äta som ”chips” på jobbet, smart ju 😀 Så bra snacks!


en plåt

INGREDIENSER
0,5 dl chiafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och låt stå och svälla i ca 45min*.
2. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
3. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smeta ut ”degen” som ett jämt lager över hela plåten. Bre ut ända ut i kanterna.
4. Grädda längst ner i ugnen i ca 60 min, ta ut brödet och skär i rektangulära rutor.
5. Sänk temperaturen till 100 grader och sätt in plåten igen, vänd på bröden efter ca 20 min och låt stå inne ytterligare ca 20 min till.
6. Du kan knacka på bröden för att se om de torkat ordentligt! De ska vara knapriga och inte mjuka, är de mjuka, torka lite till.

*Jag testade att bre ut brödet efter 20 min och det gick bra det också men det gick inte lika lätt att skära bitar och vända på dem för brödet hade inte lyckats gått ihop överallt.

/Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00