ANNONS

Vegansk tofustroganoff

/

Åhh, vad detta blev gott! Kan verkligen rekommendera att laga denna snarast och vill man inte ha tofu så kan man byta ut mot tex halloumi, mozzarella, aubergine, kyckling eller ja korv om man nu vill de men tänk isåfall på att välja en korv med hög kötthalt och lite/inga tillsatser. Den här rätten kommer jag absolut göra om fler gånger 🙂 Snabbt gick det också!

4 port

INGREDIENSER
2 pkt tofu (270g/pkt)
2 gullökar
16 körsbärstomater
8 soltorkade tomater
4 dl havregrädde
6 tsk tamari soja
1,5 tsk dijonsenap
2-3 krm cayennepeppar
2-3 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
(salt om du vill men tänk på att både soltorkade tomaterna samt sojan är ganska salt)

TILL SERVERING
svart ris
ärtskott
färsk koriander
rostade och krossade mandlar
en stor valfri sallad

GÖR SÅHÄR 


1. Skär tofun i 3-4 cm långa bitar, skär dem lika tjocka.


2. Finhacka gullöken.


3. Börja med att steka tofun i kokosolja, stek den inte för hårt för då blir den väldigt torr utan stek lite mjukare men tills den får lite färg.


4. Ta bort tofun och stek gullöken alt blanda ner gullöken med tofun och låt stekas lite till.


5. Värm upp havregrädde i en kastrull eller i den stekpannan du nyss stekt i.


6. Mixa soltorkade tomater och tomater till en sås. Häll ner i grädden och låt bli varmt.


7. Låt det skjuda lite så en del av vätskan försvinner och såsen blir lite fylligare.


8. Tillsätt gullök, senap samt de andra kryddorna.


9. Smaka av så det är som du gillar!


10. Toppa med ärtskott, färsk koriander, krossade mandlar, färsk koriander och en stor sallad.

/Linnea 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00