ANNONS

Sötpotatisplättar med kanel och lingon

/

Yum, yum, yum! Smarriga plättar med sötpotatis och kanel, toppat med grekyoghurt och lingon!

Sötpotatisplättar med kanel och lingon
Sötpotatisplättar med lingon och kanel

Ca 16 små plättar

Ingredienser
1 medelstor sötpotatis
4 ägg
2-3 krm salt
2-4 tsk kanel (efter smak)
2 krm vaniljpulver

Gör såhär


1. Dela sötpotatisen på mitten och koka på svag värme tills den är mjuk, ca 30 min.


2. Mixa sedan ihop alla ingredienser med stavmixern. Om du använder matberedaren så mixa endast potatisen, vispa sedan i äggen för hand.


3. Stek plättarna i kokosolja, ca 1,5 msk smet per plätt.


4. Servera med grekisk yoghurt, lingon, hallon och krossade hasselnötter.

/Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00