ANNONS

Ugnsbakade sötpotatishalvor med kalkonröra

/

Hej finisar! Har ni inte provart att baka sötpotatis i ugn ännu så är det dags nu, underbart och enkelt. Tillsammans med sötpotatisen åt vi en krämig kalkonröra, MUMS! Kolla även in våra sötpotatishalvor med ost och hasselnötter, såå gott!

bakad sötpotatis med kalkonröra

Servera gärna en fräsch och krispig sallad till! Som den här nedan med

romanblad, fänkål och zucchini

!

romansallad med fänkål

ca 4 port

INGREDIENSER
Sötpotatishalvor
4 dl Créme fraiche
240g tunna skivor kalkon
1 liten rödlök
1 rött äpple
2 pressade vitlöksklyfta
0,5-1 tsk svartpeppar
1,5 tsk limesaft
lite salt

GÖR SÅHÄR
1. Dela sötpotatisen i mitten på längden, smörj in i lite olivolja och salt. Lägg på en plåt och grilla i ugnen på 225 grader i ca 30 min.
2. Hacka kalkonskivorna och finhacka rödlöken. Skär äppelbitarna i mindre bitar och blanda med limesaften. Se till så det kommer lime på alla äppelbitar, då kommer de hålla sig fina och inte bli bruna.
3. Blanda sedan ihop ingredienserna och smaka av med vitlök, salt och svartpeppar.
4. Servera kalkonröran tillsammans med sötpotatishalvorna och ugnsrostad grönkål!

Tips!
Tillsätt gärna lite färska örtkryddor som basilika eller persilja. Du kan också smaksätta med cayennepeppar och paprikapulver. Supergott! Har du inge lime eller citron hemma så kan du istället hälla över lite äppelcidervinäger. Smaka dig fram så du inte tar för mycket. Den här använder vi: Ekologisk äppelcidervinäger

/Jenny och Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00