ANNONS

Pyttipanna med grönkål, halloumi och kalkonbacon

/

Bästa middagstipset när inspirationen lyser med sin frånvaro, pyttipanna! Ta vad som finns i kyl och frys och blanda ihop och servera antingen bara som det är eller med tex sommarsallad och lingondressing eller kokta skivade rödbetor. För att få middagen extra näringsrik så toppa gärna med supermat som gojibär och hampafrön. Mums!

Pyttipanna med halloumi och grönkål

4-6 port. Måtten är uppskattade

Ingredienser
ca 2 sötpotatisar
ca 4 morötter
ca 1 gullök
ca 2 dl gröna ärtor
2 pkt kalkonbacon
ca två stora nävar grönkål
2 pkt halloumiost
himalayasalt
svartpeppar
cayennepeppar

Topping
färsk basilika
pumpafrön
gojibär
hampafrön

Gör såhär
1. Skala och dela sötpotatis och morot i tärningar.
2. Stek dem till de får en fin yta och lägg sedan på en plåt. Ställ in plåten i ugnen på 150-175 grader medan du gör i ordning resten.
3. Tina och koka ärtorna. Stek kalkonbaconen, hallonmin och gullöken.
4. Skölj och krama grönkålen. Välj om du vill steka den eller blanda i den färsk. Jag rekommenderar färsk för att behålla näringsämnena bättre.
5. Blanda ihop allt på en plåt och strö över lite salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med toppingen innan servering. 

/Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00