ANNONS

Sötpotatischips

/

Hur fantastiskt är det inte att kunna göra egna chips på rotsaker, den här gången blev det sötpotatischips! Sötpotatischips funkar bra att göra både i ugnen och i micron, kika nedan vad som passar dig bäst. Båda blir supergott 😀

Om ni inte testat att shoppa mat på nätet än så kan vi verkligen rekommendera det, enkelt och smidigt. Om du är nykund och anger koden MAT2018 så får du 175kr i rabatt hos Mat.se! Grymt ju. Mat.se levererar i Uppsala, Stockholm, Västerås, Strängnäs, Göteborg och andra städer kring västra Skåne.

IMG_5092

Ingredienser
Sötpotatis
Salt
(olja)

Gör såhär
Ugn
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, skivorna bör inte täcka varandra
4. Ringla eventuellt på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i ca 20-30 minuter
5. Chipsen är klara när dem är gyllenbruna och krispiga

Själv har jag fått lite olika resultat i olika ugnar, enklast är det i en varmluftsugn. Ge inte upp om chipsen inte blir perfekta första gången. Testa er fram och testa även i micron

Micro
1. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
2. Lägg skivorna på en tallrik och salta, skivorna bör inte täcka varandra (här behövs ingen olja)
3. Kör i micron på högsta i effekt i ca 5 minuter
4. Klart!

Hoppas du hittar din favorit och säg till om du har några frågor eller funderingar 🙂

/Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00