ANNONS
PersonuppgifterCookies

Laxcheesecake

/

GLAD PÅSK
på er alla finare läsare här på bloggen. Jag antar att ni har väntat på något snaskigt att ställa på påskbordet i helgen och här har vi den, den glutenfria laxcheesecaken som bara smälter i munnen. Ett måste i år. Mums!
Den här laxcheesecaken slänger du ihop på ett kick men kan med fördel förberedas dagen innan.  Ha en riktigt trevlig helg nu!

laxcheescake-påskmat-lax-recept
laxcheescake-recept-lax-påskmat
12903650_10153905270520907_201857029_o

Ingredienser 
Botten
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
40 g kokosolja
1 krm salt 

Fyllning
400 g Philadelphia
200 g crème fraiche
350 g varmrökt lax
1 liten rödlök
1 msk torkad dill
1 krm peppar
1 krm salt

Gör såhär
1. Smält oljan och låt det svalna lite
2. Blanda ihop oljan med resten av ingredienserna till botten och baka ihop till en deg
3. Tryck ut degen i en springform och nagga sedan med en gaffel.
4. Grädda degen i ca 12 min på 180 grader, låt kallna när den är klar.
5. Mosa laxen med en gaffel
6. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar
7. Häll ner fyllningen i springformen och ställ i kylen.
8. Innan det är dags att servera så kan du garnera tårtan med räkor, lax, avokado, citron
9. Njut!

Tips!
Jag har testat gjort samma cheesecake fast i mindre format, så söta, här hittar ni laxcheesecake mini och här hittar ni en mejerifri variant på laxsnittar.

/Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00