ANNONS

Bakad sötpotatis med ost och hasselnötter

/

mmmmm, det här är såå gott! Perfekt fredagsgrej, den sköter sig i princip själv. Ät bara som det är eller tillsammans med stekt grönkål och vitlökssmör! : )

ugnsbakad-sötpotatis-recept

Ingredienser
1 sötpotatis
ca 0,25 dl krossade hasselnötter
ca 1 dl valfri riven ost (jag tog prästost)
himalayasalt

Gör såhär
Dela sötpotatisen på mitten, smörj den med lite kokosolja. Lägg dem på en plåt och grädda på 200 grader i 45 min. Lägg sedan på krossade hasselnötter, riven ost och strö över salt efte smak. Höj temperaturen till 225 graden och grädda högt upp i ugnen ytterligare 8 min. Om du har grilleffekt slå på den ca 5 min på 200 grader.

Tänk på: Hur lång tid potatisen behöver gräddas beror såklart på hur stor den är och vilken form den har. Ett tips är att försöka ta potatisar som är så avlånga som möjligt!

/Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00