ANNONS

Midsommar

/

Ingen har väl missat att det är midsommar på fredag och hur ni än kommer fira så vill vi väl alla gärna äta någonting gott?! Jag hade gärna haft knytis med mina matkunniga kollegor på Allt Om Mat, men istället så lämnar vi våra bästa midsommar-tips i detta inlägg till er 😀

Eftersom alla inlägg kommer från mina kollegors bloggar så är inte alla recept i detta inlägg fritt från gluten och raffinerat socker men kanske kan du hitta eller inspireras av något?! 🙂

  1. Första inspiratören är Jenny som driver bloggen Jennys Rum och Spis. Hon skickade med två underbara midsommar recept, och hur ska jag kunna välja, spana in båda vettja 😀

    Hennes första recept är en vitlökssill, hon säger att alla som gillar sill och äter denna, ÄLSKAR den. Hur bra betyg, låter som vi borde testa? 🙂 Du hittar receptet här: Vitlökssill

nubbesallad

Hennes andra tips en en klassisk nubbesallad. Jenny säger att den är så god att servera på en bit kavring som förrätt eller bara som den är på buffébordet. Receptet hittar du här: Nubbesallad

nudde-sallad

Dessert-tips kommer från Maria som har bloggen Cake by Mary. Den här tårtan är vara till dig som gillar mousse, det är nämligen mördeg fylld med rabarber- och jordgubbemousse. Maria säger att man gärna kan förbereda moussen kvällen innan, även bottnarna kan göras dagen innan om man har ont om tid. I receptet används runda formar för att stansa ut. Spana in recept: Mördegstårta med rabarber- och jordgubbsmousse.

mordegstarta_med_rabarber-__jordgubbsmousse_1_5b295531e087c321b2f95212

Cecilia som har bloggen Homemade Stockholm tipsar om jordgubbstårtan! Cecilia berättar att den inte behöver allt för mycket arbete utan består av två komponenter, saftiga tårtbottnar och en underbar vanilj-& bärkräm! Perfekt om du har mindre tid eller befinner dig på landet. Ingen midsommar utan jordgubbar och väljer du att servera dem som Cecilia kan du spana in receptet här: Jordgubbstårta

jordgubbstårta

Sist ut är mitt egna tips! Det blir såklart min glutenfria laxcheescake , jag får alltid höra av andra att den är god, bästa betyget! Passar PERFEKT på midsommarbordet 😀

Cheescakejpg

Linneas Skafferi

Zofias Kök

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

30 år

/

Hejsan hoppsan! Hur kommer man tillbaka här på sociala medier när man levt loppan hela helgen 😀

Både jag och brorsan fyllde år i söndags (han 25 och jag 30). Tanken (trodde jag) var ett lugnt restaurangbesök på lördagen med familjen men när vi kommer hem till brorsan för att lämna av Nalle i hundgården säger han ”gå in i ladan”. Jag blir sjukt nervös men gör som han säger, väl inne i ladan så har de samlat mina fina barndomskompisar tillsammans med hans närmsta vänner och gjort det helt galet fint. WOW jag är så tacksam över att ha så fina människor i mitt liv! En kväll jag aldrig kommer att glömma <3 TACK ALLA!

059E70F8-9389-4241-A90E-619EE6440558

A1EEAFBB-5DE6-4F71-9824-E665BB33C4B9
C72B882E-720B-4B83-A10F-C0F7E95C6DFD
C727C9DB-666E-4971-A998-7FD983513C65
9B13D5B9-458F-4BDA-9BD2-F13469145157

//KRAM FRÅN EN TACKSAM 30-ÅRING<3

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Inlägget innehåller annonslänkar

Choklad- och bananglass i sin renaste form

/

Ett måste på sommaren är att ha bananer i frysen. Frys ner bananerena i slantar så är det enkelt att ta fram och mixa till en krämig glass (eller nice cream som jag brukar kalla det). I denna bananglass blandade jag endast ner kakao, men det är gott att addera en klick jordnötssmör också. Antingen för att de är just väldigt gott eller för att du kanske vill ha i dig extra energi?! 😀

Choklad-banan-glass

Jag brukar alltid tänka på att välja raw kakao när jag använder den i glass och bakverk som inte ska vara i ugnen eller kokas. Raw kakao har inga tillsatser och har inte heller hettats upp över 42 grader vilken gör att den bibehåller sina näringsämnen till skillnad från bearbetat kakao. Bearbetat kakao har förutom hettas upp ett flertal gånger genomgått kemiska processer där bitterämnerna tas bort för att få en mildare smak. Bitterämnena i kakao är ofta kraftfulla antioxidanter. Raw kakao luktar mycket starkare samt har en bittrare smak än raffinerad kakao. Om det inte framgår på förpackningen du köper att det är raw kakao, så är den med största sannolikhet raffinerad. Du hittar den här: Raw kakao. Mer info – Köp här(länk till återförsäljare)

banan-kakao-nyttig-glass

INGREDIENSER
2 frysta bananer
2-4 msk raw kakao

GÖR SÅ HÄR
1.Mixa frysta banan-slantar i en matberedare (du behöver stanna matberedaren några gånger och skrapa ner från kanterna, är det alldeles för fryst för din matberedare kan du ha i en skvätt valfri mjölk eller vänta tills bananen tinat något)
2. När det börjar bli en krämig konsistens kan du ha i kakao och mixa lite till.
3.Servera med det du tycker är gott!

Tidigare gjorde jag den här chokladglassen som en tokning av banana split (klick)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00