ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Choklad- och bananglass i sin renaste form

/

Ett måste på sommaren är att ha bananer i frysen. Frys ner bananerena i slantar så är det enkelt att ta fram och mixa till en krämig glass (eller nice cream som jag brukar kalla det). I denna bananglass blandade jag endast ner kakao, men det är gott att addera en klick jordnötssmör också. Antingen för att de är just väldigt gott eller för att du kanske vill ha i dig extra energi?! 😀

Choklad-banan-glass

Jag brukar alltid tänka på att välja raw kakao när jag använder den i glass och bakverk som inte ska vara i ugnen eller kokas. Raw kakao har inga tillsatser och har inte heller hettats upp över 42 grader vilken gör att den bibehåller sina näringsämnen till skillnad från bearbetat kakao. Bearbetat kakao har förutom hettas upp ett flertal gånger genomgått kemiska processer där bitterämnerna tas bort för att få en mildare smak. Bitterämnena i kakao är ofta kraftfulla antioxidanter. Raw kakao luktar mycket starkare samt har en bittrare smak än raffinerad kakao. Om det inte framgår på förpackningen du köper att det är raw kakao, så är den med största sannolikhet raffinerad. Du hittar den här: Raw kakao. Mer info – Köp här(länk till återförsäljare)

banan-kakao-nyttig-glass

INGREDIENSER
2 frysta bananer
2-4 msk raw kakao

GÖR SÅ HÄR
1.Mixa frysta banan-slantar i en matberedare (du behöver stanna matberedaren några gånger och skrapa ner från kanterna, är det alldeles för fryst för din matberedare kan du ha i en skvätt valfri mjölk eller vänta tills bananen tinat något)
2. När det börjar bli en krämig konsistens kan du ha i kakao och mixa lite till.
3.Servera med det du tycker är gott!

Tidigare gjorde jag den här chokladglassen som en tokning av banana split (klick)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Sallad med grillade grönsaker

/

Kylskåpsrens på grillen!

På sommaren behövs det inte massa recept att följa när du ska sno ihop din lunch, snarare lite inspiration. Ta fram det som gömmer sig i grönsakslådan och lägg på grillen med lite olivolja och kryddor. Servera med sallad, soltorkade tomater och hampafrön, mums! Det blir så saftigt med grillade grönsaker men vill du göra det snäppet godare kan du servera med en kall och snabb vitlökssås eller gör en hummus för lite extra protein.

grillade-grönsaker-2
sallad-grillad-grönsak-2

INGREDIENSER
Ekologisk småbladsmix
Gurka
Soltorkade tomater
Rödlök
Broccoli
Champinjoner
Zucchini
Hampafrön

GÖR SÅ HÄR
1. Grilla grönsakerna (i det här fallet: champinjoner, broccoli, zucchini) i en grillkorg med lite olivolja, salt och vitlök
2. Servera de grillade grönsakerna på salladen, gurkan och rödlöken.
3. Toppa med soltorkade tomater och hampafrön

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mangosalsa i hjärtsallad

/

Så gott sommarplock, servera på tapas-bordet eller vid minglet innan middagen!
Ljuvliga små krispiga båtar av hjärtsallad toppat med mangosalsa, mums!

mangosallad-hjärtsallad
mingel-mangosalsa-tapas

Recept: Mangosalsa

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00