ANNONS

Sötpotatis – 10 olika recept

/

Vad är sötpotatis?
Sötpotatisen är egentligen en ört och är oftast avlång i formen. Sötpotatis kan vara vit, rosaröd, orange, lila eller brun och med sin söta smak gör den sig till en riktig favorit  hos många!  Den innehåller även mycket näring och fibrer samt att den har lägre GI än den vanliga potatisen. Sötpotatisen innehåller bland annat vitamin C och E samt betakaroten och mineraler som koppar, kalium och järn.

Sötpotatis eller vanlig potatis?
Vi gillar båda och vill inte utesluta det ena för det andra, båda är väligt goda och innehåller mycket näring. Men om vi måste välja så tycker vi oftast att sötpotatisen är snäppet godare. Här kan du läsa mer om sötpotatis eller vanlig potatis – vilken är nyttigast?

Vad kan man göra med sötpotiatisen?
Svaret är: MASSOR, här nedan har jag listat 10 olika recept du kan göra med denna fantastiska rotknöl. Vad gillar du bäst?

Vegetariskt med sallad och sötpotatis


Det enklaste man kan göra av en sötpotatis är att skiva och steka den i kokosolja, supergod snabbmat. Recept: Stekt sötpotatis med grönkålssallad 

Sötpotatischips


Chips! Jajjemen såå gott. Den saltade sötapotaitsen är gott som snacks men även som topping på till exepel en soppa. Här kan du spana in våra sötpotatischips

Har du testat göra biffar på sötpotatis? Blir väääldigt saftigt och gott. Testa: sötpotatisbiffar med kikärtor och kanel

OMG! En favorit är att ugnsbaka potatishalvor och toppa med kryddsmör, perfekt som tillbehör när du grillar eller serverar dem tillsammans med en stor sallad. Recept: Bakad sötpotatis med ost och hasselnötter

Sötpotatismos med chili

Vanligt Potatismos är typ det bästa man kan göra, men ibland kan vara kul att testa variera med ett mos gjort på sötpotatis?! Recept: Sötpotatismos med chili

Sötpotatis passar även superbra i grytor och soppar, denna är jättegod: Laxsoppa med söpotatis och gurkmeja

Sötpotatisplättar med lingon och kanel

Sötpotatisplättar! Yes, så gott. Gjord på bara sötpotatis och ägg 😀

Och dessa pommes, vem vill ha!? Perfekt att fritera i kokosolja då den oljan tål att bli upphettad, så sjukt gott! Recept: Sötpotatispommes

Sötpotatissallad med granatäpple

Testa att göra en sötpotatissallad med hampafrön, granatäpple och valnötter

recept ugnsbakad sötpotatis

Återigen ugnsbakad potatis, men testa att servera med en kalkonröra och grönkålschips, sjukt bra kombo! Recept: Ugnsbakade sötpotatishalvor med kalkonröra

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Augusti – 2021

/

                              Hejsan hoppsan!

Sista Augustidagen går mot sitt slut, är sommaren officiellt är över? Hur som helst så har det varit så mycket nya intryck för mig denna månad, oj oj oj vad kul och fullspäckat det har varit 😃 Stanna kvar om du vill höra annars kan du ju bläddra längst ner i inlägget för att komma direkt till höjdpunketerna i matväg. 

Vi började månaden med ett litet 2-års kalas för Milo 🙂 Tänk att min mini blev 2 år, otroligt!! Här kan ni se mer bilder från kalaset: Milo 2 år!

D012740C-79E1-45DF-8E1F-A5A10985AE79

Sedan jobbade jag några dagar innan det var dags att åka på utbildning som skolfotograf. Tidigare har jag endast fotat i dagsljus så känses superkul att få ta nästa steg inom foto och lära mig om blix och ljusmätning. Som bonus på utbildningen fick jag ett gäng nya vänner, verkligen superkul!

C1109661-7CC6-4CD5-9AED-D12ED72EF37E

Jag har redan jobbat en vecka och ser fram emot de veckorna jag har kvar 🙂

5888126C-38F5-4DD5-A931-70CB87E60FD4

Efter utbildningen landade vi i stugan och plockade massa kantareller. Vi fick även med lite goda rädisor och potatis som Milo’s Farfar har odlat. LYX!!

ACCE19B5-B659-4707-B9C3-28E39C05AEEC
991748C8-F326-46F4-87C8-EAC3968A72F7
27144EF1-F1B6-49D3-8D01-7EAA8FE8C0A2
E4924651-E873-45A1-9041-A77C23C589DE

I lördags var jag på bröllop för min barndoms vän Felicia och hennes Mattias. Allt var så magiskt och alldeles alldeles underbart 😀

F9CAA158-E877-4F70-ADB7-D16464FA8F72

Månadens populäraste inlägg

Instagram & Bloggen

Grönsakswraps, sååå gott!

Spetskål fyllda med gröna blad, strimlad morot, quinoasallad och vitlökssås. Mums!!

Recept: Wraps ur spetskål

wraps-i-spetskal

Facebook
Sommarens godaste salsa : Mangosalsa

salsa-mango

Tack sommaren, längtar redan tills vi ses igen 😀
Kram på er! 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Inlägget innehåller annonslänkar

Picklad rödbeta

/

Åh jag har missat att dela detta recept, pickad rödbeta! Så gott att servera tillsammans med tex hemmagjord pyttipanna.

Trots att jag älskar färska grönsaker så kan det vara väldigt kul och gott att pickla dem som variation. Sötingen funkar att skippa helt men jag gillar att picka med lite björksocker.

Björksocker kallas även xylitol, skogens eget socker! De innehåller mycket mindre kolhydrater och kalorier än socker samt har ett GI värde på 7. Det gör att sockret tas upp långsamt i kroppen och är ett bättre alternativ de gånger man vill ha lite sötning.  Just nu är det 15% rabatt på björksocker här (annonslänk).

picklad-rodbet
picklade-gronsaker

INGREDIENSER
2-3 st rödbetor
2dlvatten
1dlättika/äppelcidervinäger
2-3 msk björksocker
ev liten bit färsk skalad ingefära

GÖR SÅ HÄR
1.  Skrubba och skala rödbetorna, skiva de sedan tunt mha en mandolin eller potatisskalare
2. Lägg rödbetsskivorna i en glasburk eller matlåda
3. Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull, värm tills sockret har löst upp sig.
4. Häll vätskan över rödbetorna och tillsätt ev en bit färsk ingefära.
5. Låt stå och dra i kylen i minst 2 timmar.
6. Förvara alltid i kylen och servera till allt möjligt, mums! 🙂

Se även:
Picklad morot
Picklad rödlök

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00