ANNONS

Pimientos de padron

/
pimientos de padron

Handen upp du som ätit pimientos de padron på en tapasrestaurang någon gång!
Salt, lite oljigt och bara fantastiskt gott. Och precis lika enkelt som det är gott är dessa att göra hemma.

pimientos de padron

Små gröna paprikor som steks hårt under kort tid tills de får färg.
Jag smaksatte min olja med vitlök. För allt med vitlök blir ju lite godare.

Pressa gärna över lite lime. Strö över persilja. Riv över massor av finriven parmesan. Rosta pinjenötter och ha över- ja här kan ni variera i det oändliga!

pimientos de padron

Här hemma går vi äntligen mot slutfasen av utbyggnaden. Snickarna gör sina sista timmar, målarna blir klara på måndag. Rörmokaren kommer måndag-tisdag. Lite el ska göras färdigt och sen börjar det bli klart. Samtidigt som min studio också så smått ställs i ordning. Under veckan har vi målat. Sen är det dags att montera kök. Så skönt att alla gigantiska projekt börjar bli klara så jag kan ägna mig åt sånt man vill den här tiden på året. Nämligen trädgården🤩

I helgen ska vädret bli fint, så mellan måling, ihopskruvande av garderober och fotbollsmatcher tänkte jag hinna skrubba av altanen. Det behövs! Sen kan vi sitta där och njuta. Kanske av en rejäl skål pimientos de padron?

Pimientos de padron:

1 vitlöksklyfta
pimientos de padron
ca 1 dl olja
flingsalt
persilja

Skala och dela vitlöksklyftan. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i den delade vitlöksklyftan, sänk värmen något och lägg i pimientos de padron.


Stek tills de fått färg runt om. Tag bort från värmen och låt rinna av på hushållspapper.
Ha upp i en skål och toppa med flingsalt och färsk persilja. Pressa gärna över lite färsk lime.

Servera direkt.

Ett perfekt tilltugg att servera i väntan på maten. Eller som del med annan plockmat.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00