ANNONS

Köttfärsbiffar med färskostsås

/
köttfärsbiffar med färskost, biffar, snabbmat, vardagsmat

Nu ska ni få ett av mina absolut bästa recept. Passar en stressig vardag. Passar att äta en fredag och du kan absolut bjuda på detta en lördag när du har vänner över. Köttfärsbiffar i färskostsås.

Och vill du inte göra köttfärsbiffar kan du ta kotletter eller kycklingfiléer och steka på, sen låta sjuda klart i såsen. Vill du inte använda nötfärs går det fint med vegofärs. Ett väldigt bra recept att spara och ha i gömmorna helt enkelt.

köttfärsbiffar med färskost, biffar, snabbmat, vardagsmat

Det bästa med såsen är att den smaksätts med färskost. Antingen tar du en naturell och smaksätter själv. Eller så tar du en med smak. Vitlök och örter, kantarell, soltorkad tomat- ja men ta det du gillar allra bäst. Något jag också gillar, eftersom vi äter mest laktosfritt här hemma är att det nu finns så många olika smaksatta färskostar som är just laktosfria.

Här hemma vet jag att detta är ett vinnande recept och middagen blir alltid uppskattad. Eftersom Isac inte gillar sås (om det inte är pasta och skinksås eller fiskgratäng…) så låter jag helt enkelt bli att lägga alla biffar i såsen. Några steker jag helt klara. Så äter han dom så med lite havreris till bara.  Perfekt!

köttfärsbiffar med färskost, biffar, snabbmat, vardagsmat

Det här är ingen nyhet direkt. Jag har lagat mat i färskostsås väldigt länge. Kom på att jag nog har ett gammalt inlägg på fläskkotletter med trattkantareller. Fantastiskt gott! Även om inlägget är sen 2016 så levererar det fortfarande.

Dagens recept är snarlikt det från 2016, med vissa modifieringar. Och med köttfärsbiffar istället för fläskkotletter.

Middagen blir klar på 30 minuter och smakar fantastiskt. Mer än så begär jag inte av vardagsmaten, gör du?

Köttfärsbiffar i färskostsås, 10 st:

900 g nätfärs (eller vegofärs)
2 ägg
2 tsk lökpulver
2 tsk örtsalt
2 msk senap
färsk persilja
smör att steka i

200 g färskost med valfri smak
2 dl grädde/mjölk
örtsalt
färsk persilja

Ha upp färsen i en skål. Knäck i äggen och ha i lökpulver, salt, senap och färsk persilja. Arbeta igenom färsen så allt blandas väl. Forma till biffar.

Stek i omgångar i smör tills de får fin yta på båda sidorna. Men biffarna behöver inte bli genomstekta.

När du stekt alla biffar vispar du ner färskost och grädde/mjölk i samma stekpanna du stekt biffarna i. Smaka av med salt.
Låt såsen koka upp och ha sedan i biffarna. Lägg på ett lock och låt biffarna sjuda tills de är helt tillagade.
Strö över lite färsk persilja.

  • Använder du färskost smaksatt med svamp är det gott att klicka i lite lingonsylt.
  • En skvätt fond i såsen förhöjer också smaken
  • Jag hade havregrädde hemma idag. Men ta den grädde/mjölk du föredrar.
  • Byt ut färsbiffarna mot kyckling, qournfiléer eller fläskkotletter/fläskfilé.
  • Jag använder laktosfri grädde och färskost. Det går utmärkt.

Servera med havreris och grönsaker.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00