ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Hack it

Nachos med ost och tomatsalsa

/
nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it

Ibland har man en idé, man utför den och resultatet blir ok. Men ibland, då blir de där små idéerna till MAGI. Exakt det hände här.

Jag har nämligen gått och varit orimligt sugen på en riktigt god plåt nachos i evigheter. När mina kompisar på Hack It hörde av sig och undrade om jag var sugen att testa deras produkt kände jag att här har jag mitt tillfälle!

nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it

Hack It tänker ni, vad är det? Jo det är en kökspryl jag inte visste att jag behövde innan jag testade den.
Köttfärsen blev finfördelad till perfektion. Inte en enda halvstor klump blev kvar i stekpannan.

nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it

Den funkade även perfekt att lite snabbt göra en tomatsalsa med. Utan problem hackades tomater, vitlök och persilja till en god salsa.

nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it

Ibland vill barnen hjälpa till med matlagningen. Isac ställer sig helst vid spisen och ska steka. Nästa gång vi äter tacos får han mer än gärna fixa köttfärsen då jag vet att den inte kommer bestå av stora klumpar om han får hacka loss med Hack It!

I Norge har det sålts över 1,3 miljoner ex.  Tydligen gillar även norrmännen det här med fredagstacos!

nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it
  • Hackit är tillverkad av livsmedelsgodkänd plast.
  • Non-stick safe
  • Tål maskindisk.
  • Storlek 22,5x9cm Längst ner.
  • Vikt 95g
  • Tillverkad i Norge
nachos, tomatsalsa, stekt majs, hack it

Åter till mina nachos. Med ett lager nachochips i botten, finhackad köttfärs, smörstekt majs och ost är det här den perfekta grunden att bygga vidare på.
Ta av vad som finns hemma eller vad du själv föredrar. Kanske vill du ha den lite hetare och kör på med lite finhackad chili?

Själv gillar jag den precis så här. Det här kommer serveras många gånger i sommar, det är då ett som är säkert!

Nachos med ost och tomatsalsa:

500 g valfri färs (jag tog nötfärs, men vego eller kyckling funkar också bra)
2 msk rökigt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 msk spiskummin
1 msk lökpulver

200 g majs
2 msk smör
flingsalt

1 påse (ca 200g) nachochips

500 g tomater
2 vitlöksklyftor
5 stjälkar färsk persilja
2 msk olivolja
1 tsk örtsalt

riven ost
gräddfil
avokado

Börja med att steka nötfärsen. Hacka den fint med Hack It så alla klumpar försvinner.
Krydda med paprika, cayennepeppar, spiskummin och lökpulver.

Stek majsen i en separat stekpanna i smör. Smaka av med flingsalt.

Lägg ut nachochips i en ugnsfast form. Klicka över köttfärsen och majs. Strö över ett lager ost.
Gratinera i 200°C i cirka 15 minuter eller tills osten har smält.

Lägg undertiden alla ingredienser till tomatsalsan i en bunke med höga kanter. Hacka snabbt ihop till en salsa med hjälp av Hack It.

Toppa nachoplåten med salsa, gräddfil, finhackad persilja och avokado i skivor.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00