ANNONS

Potatissallad

/
potatissallad

Potatissallad. Hur gott är inte det egentligen?

Jag tycker det är allra godast med varianter som den här, med lite olja och massa goda kryddor. Inte en som är baserad på mejerier. Jag gillar när det är fräscht och gott.

potatissallad

Min potatissallad har fått smak av lite senapspulver-ett måste tycker jag. Det ger smak, men även lite sting utan att det blir starkt. Ja om du inte öser i senapspulver såklart. Då blir det inte gott, men en skvätt sådär.

potatissallad

När solen lyser som den gjort de senaste dagarna blir man så sugen på lite mat med vårkänslor. Lämna de mustiga grytorna bakom oss och blicka fram mot grillkvällar på altanen. Och där passar den här potatissalladen in ypperligt!

Jag brukar blanda i alla ingredienser till vinägretten när potatisen fortfarande är varm. Då suger den liksom åt sig ännu bättre av alla goda smaker tycker jag.

Förutom en skvätt senapspulver hittar ni även fetaost, sockerärtor och krasse i min potatissallad. Så god kombination!!

Potatissallad 4 port:

800g potatis (färskpotatis funkar jättebra när det finns)

1 1/2 -2 tsk senapspulver
2 tsk örtsalt
1/2 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
svartpeppar

150 g fetaost
ärtskidor
krasse

Dela potatisen i lagom stora bitar, koka mjuk i lättsaltat vatten. Blanda samman senapspulver, salt, olja, vinäger och svartpeppar. Blanda detta med den varma potatisen. Låt svalna något.

Smula sönder fetaosten. Skär ärtorna i mindre bitar. Blanda allt med den ljumma potatisen. Klipp sist över generöst med krasse.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00