ANNONS

Ljummen vintersallad

/
sallad, vinter, vego, vegetarisk sallad

Ibland får jag frågan om vilken min favoritmat är. Vilket recept som ligger mig allra varmast om hjärtat. Jag brukar svara att det är som att säga vilket av mina barn jag älskar mest. Helt omöjligt att svara på.
Men det jag KAN säga, det är att exakt sådan här typ av mat är det jag gillar bäst. En ljummen vintersallad.

sallad, vinter, vego, vegetarisk sallad

Här har vi så många kriterier som kan bockas av, ett efter ett:

  • Den görs på råvaror som är i säsong just nu.Den kan göras på de råvaror och ingredienser man har hemma. Välj vilken rotfrukt du vill ha som bas, ha i vilka baljväxter och kålsorter du vill och krydda med det du har hemma.Den smakar fantastisktgott.Den lagas på cirkus 15 minuter.Den gör mig mätt länge, utan att jag känner mig proppmätt och däst.
sallad, vinter, vego, vegetarisk sallad

Så hade jag bara haft mig själv att ta hänsyn till här hemma, hade jag nog ätit mat som detta de flesta måltiderna under en vecka. Du kan addera lite kyckling, quorn eller en biff om du vill. Eller bara äta precis som den är.

Ljummen vintersallad 2 portioner:

ca 3 dl pumpa eller sötpotatis skuren i små fina bitar (ju mindre bitar ju fortare går det att steka
olja
1 tetra med kikärtor
2 tsk lökpulver
2 tsk örtsalt
några blad svartkål (eller annan kål)
några matskedar solroskärnor
150 g fetaost

Stek potatisen/pumpan i lite olja i några minuter. Skölj kikärtorna noga och ha dom. Fortsätt steka, ha i lökpulver och salt. Stek tills potatis/pumpa mjuknat. Repa kålen och skär den i bitar. Blanda i tillsammans med solroskärnor. Stek tills kålen mjuknat.


Toppa den ljumma salladen med tärnad fetaost. Servera direkt.

En god och enkelt lunch eller middag jag snabbt snor ihop till mig själv.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00