ANNONS

Isnougat på kokosolja

/
Isnougat, julgodis, ischoklad

Hej i julstöket,

Julveckan är här och jag har massor av härliga recept kvar att dela med mig av innan jul. Som det här receptet på isnougat. Ni vet som ischoklad. Men med nougat istället. Och borta är kokosfettet i silvrig förpackning. Jag har använt kokosolja istället. Det går precis lika bra!

Isnougat, julgodis, ischoklad

Jag har som sagt gjort min isnougat på kokosolja istället för kokosfett. Jag förvarar den i frysen, men den håller konsistensen riktigt bra i rumstemperatur. Bättre än förväntat!

Vill man inte göra isnougat går det självklart bra att göra ischoklad istället. Ta motsvarande mängd choklad som det är nougat i receptet.

Isnougat, julgodis, ischoklad

Om du ogillar smaken av kokosolja rekommenderar jag att du tar en helt neutral variant. Jag tycker det kan vara rätt gott med en liten underton av kokos. Men det är ju valfritt. Toppa gärna isnougaten med något gott eller fint. Flingsalt, nötter eller varför inte strössel?

Isnougat:

150 g nougat
50 g mörk choklad
150 g kokosolja

Smält nougaten i ett vattenbad, hacka chokladen och ha i den tillsammans med kokosoljan. Rör tills allt smält. Ha upp i små aluminiumformar. Ställ kallt.

Isnougaten förvarar jag som sagt i frysen i en tätslutande burk. Ett fint och gott tillskott till årets julgodis!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00