ANNONS

Enkel fudge med jordnötssmör och choklad

/
jordnötsfudge, fudge, julgodis

Igår svämmade mitt instagram över av frågor när jag la upp en bild på dessa helt fantastiska fudge med jordnötssmör och choklad. När får vi receptet?! Kan man verkligen frysa fudge?

Och som svar på era frågor- här kommer receptet! Och, absolut kan du frysa fudge. Jag gör alltid det. Perfekt att göra i god tid innan jul och sedan bara ta fram och förvara i kylskåpet i en burk med tätslutande lock.

jordnötsfudge, fudge, julgodis

Det här är ett busenkelt recept på fudge. Eller, det kanske inte ens får kallas för fudge? Det måste kanske uppfylla vissa krav och innehålla vissa ingredienser för att kallas för det? Inte vet jag. Men det här är så enkelt att göra och livsfarligt gott om du som jag älskar jordnötssmör.

Min fudge med jordnötssmör och choklad innehåller i stort sett det, och lite hackade jordnötter. Ja och så lite flingsalt om du vill på toppen. Och det tror jag allt du vill.

Eftersom vi äter laktosfritt hemma är det finfint att även går att göra julgodis med choklad, som är laktosfritt. Utbudet på laktosfritt i juletid är ju annars rätt skralt kan man säga..
Jag personligen tycker att det blir lite för sött att bara göra den här fudgen på mjölkchoklad. Därför har jag i 50 g mörk choklad. Du kan absolut dra upp mängden mörk choklad till 100 g om du vill ha en ännu mindre söt fudge.

Enkel fudge med jordnötssmör och choklad 44 bitar:

150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
200 g jordnötssmör
100 g jordnötter
flingsalt

Finhacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med jordnötssmöret. Smält allt på låg värme, rör om hela tiden tills du har en glansig smet.
Grovhacka jordnötterna, spar undan några hela att toppa fudgen med.
Blanda i de hackade jordnötterna i smeten.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Toppa med hela jordnötter och lite flingsalt.

Låt stå svalt tills smeten stelnat helt. Skär i bitar. Förvara i svalt.

Går utmärkt att frysa in!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00