ANNONS

Saftig kycklingsteak med citron och ost

/
stekt kyckling, steak,

Har du testat detaljen kycklingsteak någon gång? Det är en urbenad klubba med skinn som blir helt fantastiskt god att steka eller ännu hellre grilla.

Jag har gjort min favoritmarinad till kycklingen, som jag använder oavsett om jag ska göra kycklingspett eller som här, steka på ett par bitar kycklingsteak.

stekt kyckling, steak,

Jag har inte panerat kycklingen eller så. Skinnet ger en fin yta som det är. Sen strör jag finriven ost på den nystekta kycklingen. Det ger massor av god smak!

Idag kommer äntligen snickarna och ska börja med vår utbyggnad här hemma. Läskigt och himla kul, allt på samma gång känner jag!

stekt kyckling, steak,

Till min marinad använder jag lökpulver, perfekt att ha i marinader då du vill ha smaken av lök, men kanske inte småbitar av lök.

Stek och ät mitt i veckan till lite pasta, eller varför inte servera till klyftpotatis? Gott!

Saftig kycklingsteak med citron och ost:

ca 900 g kycklingsteak
1 dl olivolja
saft från 1 citron
3 tsk lökpulver
3 vitlöksklyftor
1 msk örtsalt
smör eller olja att steka i

ca 1 dl finriven ost med mycket smak
färsk persilja

Blanda samman olivolja, saft från 1 citron och lökpulver. Skala och pressa i vitlöken, ha i örtsalt. Lägg kycklingen i marinaden. Gärna över natten. Men har du bråttom är 20 minuter bättre än ingenting.

Stek kycklingen i smör eller olja tills den är helt genomstekt.


Strö lite riven ost och finhackad persilja över den nystekta kycklingen.

God och enkel mat, precis som jag gillar det!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00