ANNONS

Snabblagat asiatisk kycklinggryta

/
asiatisk kyckling, asiatisk gryta, asiatisk mat

Idag bjuder jag på en asiatisk kycklinggryta. Och jag vet, att benämna något som asiatisk kycklinggryta, det är som att säga att man lagar en europeisk gryta. De asiatiska köken skiljer sig såklart väldigt mycket åt.

Men. Jag måste helt enkelt erkänna att mina kunskaper om det asiatiska köket är patetiskt små. Och för att göra det enkelt, blir namnet en asiatisk kycklinggryta.

Jag har gjort en kycklinggryta på kokosmjölk, röd curry, bambuskott, vattenkastanjer och annat gott.

asiatisk kyckling, asiatisk gryta, asiatisk mat

Photographer: Linnea Seidel

I vanliga fall brukar jag även ha i lite röd paprika, det blir ju mycket finare då! Men paprikan lös med sin frånvaro. Och det blev ju bra ändå det här.

Min asiatiska kycklinggryta passar lika fint att laga en fredagkväll som en tisdag. Den går snabbt att göra, smakar fantastiskt och kan lätt anpassas till hur mycket styrka man vill ha.

Asiatisk kycklinggryta:

ca 600 g kyckling (lår, filé- ta den styckningsdetaljen du har)
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad ingefära
ca 2 tsk röd currypasta
några stänk fisksås
140 g bambuskott
140 g vattenkastanjer
500  ml kokosmjölk
1 lime
chiliflakes
salt

1 paprika
cashewnötter
salladslök

Strimla kycklingen och stek den i en gryta i lite olja. Finhacka purjolöken, skala och finhacka vitlöken. Blanda i kycklingen och stek tills löken mjuknat. Tillsätt ingefära. currypasta och lite fisksås.
Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer och kokosmjölk. Låt koka upp och sjuda ihop några minuter.
Smaka av med saften från 1/2-1 lime, chiliflakes, salt och eventuellt lite mer currypasta.

Toppa din asiatiska kycklinggryta gärna med strimlad paprika, salladslök och cashewnötter.

Servera nykokt ris till och du har middagen klar på mindre än 30 minuter. Hur bra låter inte det egentligen?!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00