ANNONS

Ugnsbakad spetskål

/
Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Förra veckan hittade jag små fina huvuden av lila spetskål i mataffären. Och jag kunde bara inte låta bli att köpa några stycken. Vi äter mycket kål här hemma, spetskål och vitkål finns alltid i kylen. Därför är det så underbart när det dyker upp andra sorters svenskodlad kål också.
Jag ugnsbakade spetskålen med lite parmesan och olja. Sedan toppade jag den med rostade solros och pumpakärnor. Och så lite färska örter på det.

Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Ett fint tillbehör till det grillade köttet, istället för grillat kött, till en sallad eller kanske istället för potatis? Jag kan välja att äta ugnsbakad spetskål till det mesta.

Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Smaken blir mjuk, lite söt och väldigt god!

Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Idag har vi hemstäd, så snart flyr jag huset några timmar. Tänkte passa på att hinna lunchträna och sedan jobba lite från Sebastians jobb en stund.


Torsdagar innebär fotbollsträning för Axel så det dräller in ett gäng grabbar som sedan ska iväg på träning.


Ugnsbakad spetskål, kål i ugn, bakad kål

Att göra ugnsbakad spetskål är verkligen inte svårt och du kan toppa den lite med vad du själv gillar.
Nötter eller frön är gott för att ge lite textur.
Ost är gott för det ger lite sälta och smak.
Du kan ringla över brynt smör- ugnsbakad kål och brynt smör är bästa kompisar!
Eller ringla över en god dressing- välj själv det du gillar bäst.

Ugnsbakad spetskål:

1 huvud spetskål (rött eller vanligt spelar ingen roll!)
olivolja
ca 1/2 citron
ca 1 tsk örtsalt
2 dl finriven parmesan

1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
olja att steka i
1 tsk örtsalt
färska örter

Dela spetskålen i 6 delar. Lägg ut i en ugnsfast form.
Ringla över olja, saft från citron och örtsalt. Massera in i kålen. Strö över osten och rosta i ugnen i 200°C i cirka 30 minuter eller tills kålen är helt mjuk.

Rosta solros och pumpakärnor i lite olja, Tillsätt örtsalt och finhackade färska örter. Strö detta över den ugnsbakade spetskålen.

KLART!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00