ANNONS

Barnens favoritfisk- torsk i ugn

/
Torsk i ugn, fisk i ugn

Barnens favoritfisk-torsk i ugn. Ett recept som hängt med sedan jag var ett barn faktiskt, ja eller iallafall ung tonåring. Då lagade mamma det alltid av torskblock. Så här 20 år senare brukar jag använda mig av torskrygg. Men det är ju helt en smaksak. Det går precis lika bra med torskblock. Det enda viktiga är att man ser till att fisken tinat helt och är torr.

Torsk i ugn

Det känns lite galet att det är 1 september idag. Jag har liksom krampaktigt hållit fast i känslan av sommar och inte riktigt velat acceptera att hösten smyger sig på. Men det är bara att gilla läget och hoppas på att hösten blir mild och fin!

Torsk i ugn, fisk i ugn

Torsk i ugn:

800 g torsk
3 dl creme fraiche
2 msk hackad dill (fryst går bra)
2 msk kaviar (typ kalles kaviar)
1-2 tsk citronpeppar
salt

Lägg torsken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman créme  fraîche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Se till att fisken är helt tinad, annars blir såsen väldigt vattnig.
Och det gillar jag inte riktigt. Jag har testat att ta citron och svartpeppar, men tycker det blir godare med citronpeppar, Det blir en lite bättre smak helt enkelt.

När jag har en öppnad creme fraiche-burk brukar jag faktiskt blanda allt i burken direkt. Då blir det mindre disk, sånt däremot, gillar jag.

Servera med gröna ärtor, potatis eller blomkål och broccoli.

Enkel vardagsmat som hela min familj älskar. Testa den du också!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00