ANNONS

5 snabba och enkla middagar

/
Kebabgryta 3

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Dags för en ny och härlig vecka. Och vad passar bättre än att planera in veckans middagar? För att underlätta vardagspusslet lite.
Idag tänkte jag tipsa om 5 snabba och enkla middagar, ja du hinner faktiskt laga dom på runt 30 minuter. Det finns faktiskt massor av mat du hinner få fram på bordet utan mer än 30 minuters ansträngning.

Som min kebabgryta. Jag brukar köpa kebab i förpackningar om 1 kg på ICA. Perfekt att ha i frysen och ta fram när man måste få fram en snabb middag.

Omelett

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Har man mycket rester hemma, som inte riktigt räcker till en full middag. Då är omelett din vän!
I veckan gjorde jag en snabb variant till lunch. En fyllde jag med ost och skinka, en annan med fetaost. Men du kan ha i svamp, potatis, lök- ja det mesta funkar att fylla en omelett med. Gott, smidigt och en perfekt rätt att laga när kylskåpet är lite halvtomt sådär!

Quornstroganoff

Ska middagen gå fort och vara enkel att göra blir det oftast någon variant av gryta. Det är liksom bara så. Här har jag gjort en quornstoganoff. Ett fint vegetariskt alternativ till den klassiska korv stroganoffen!

Ajvarsås

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Jag har alltid minst en burk ajvar hemma. Det har räddat så många middagar hemma hos oss. Med en burk ajvar kommer man så långt. Det kan bli en gryta, det kan funka som dressing eller här, tillsammans med kyckling och pasta. Det gäller att hitta dom bästa genvägarna! Snabb pastasås med kyckling och ajvar. MUMS!

Lax med asiatiska smaker

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Här lägger jag upp en bild på en hel laxsida och du tänker att var det inte snabba och enkla recept den här veckan skulle bjuda på.
Jo, och det är faktiskt så att en laxsida inte behöver gå mer än 20 minuter i ugnen. Och på ett litet kick har du mat till ett helt kompani! Bra va? Här har jag en laxsida som fått massor av härliga asiatiska smaker. God och enkelt mat, helt enkelt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00