ANNONS

Isglass med vätskeersättning

/
Isglass, saft, vätskeersättning

Vilka riktigt varma sommardagar vi haft sista tiden. Hur härligt som helst tycker jag. Idag är det lite svalare ute och då passar det fint att fylla upp kyl och frys med bra saker att ta till de här varma dagarna! Som tillexempel isglass med vätskeersättning tillexempel.

Isglass, saft, vätskeersättning

Igår var vi först och badade och sedan hade båda grabbarna fotbollsträning och jag insåg att dagen bjudit på väldigt mycket sol och aktivitet. Så innan Axel åkte till sin träning fick han ta ett glas vätskeersättning.

Men jag skulle tro att det är helt omöjligt att få i Isac ett glas vätskeersättning. Då är det tur att man kan göra isglass med vätskeersättning i. För vilket barn får man inte i en glass så här på sommaren liksom?

Isglass, saft, vätskeersättning

Olika sorters saft är olika stark. Men mitt råd är att blanda saften lite starkare än du har när du ska dricka den. Då blir det bra smak på isglassen sen.

Jag brukar göra egen vätskeersättning. Det är busenkelt för allt du behöver är vatten, salt och socker. Sedan är det bara att blanda lite extra stark saft av det.

Isglass, saft, vätskeersättning

Allra godast blir det om man har i lite bär. Jag tog frysta bär direkt från frysen. Dels blir det gott, men också enkelt att stoppa i glasspinnar i så dom står stadigt.

Jag använde en muffinsform till glassform här. En variant med lite smalare men högre muffinsar som jag köpt på IKEA. Men du kan också frysa in i tillexempel plast eller pappersmuggar.

Isglas med vätskeersättning:

1 L vatten
6 ts socker
1/2 tsk salt
valfri saft
frysta bär
glasspinnar

Blanda vattnet med socker och salt. Rör tills allt socker har lösts upp. Blanda i koncentrerad saft. Den ska vara lite starkare än när du dricker den. Olika sorters saft blandas olika starkt. Så testa dig fram!

Ha upp i glassformar, muffinsformar eller muggar. Ha i frysta bär och stick i en glasspinne. Ställ in i frysen och låt frysa helt.

Perfekt att ta fram och äta varma soliga sommardagar!

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00