ANNONS

5 recept på enkel sommarmat

/
Morot och zucchinibiffar

Insåg idag att barnen har 3 dagar kvar innan skolan slutar för terminen. Vilket innebär att det sedan är 1 vecka fritids för Axel och 2 veckor fritids för Isac som gäller. Sedan är det sommarlov. På riktigt. Och då gäller det att ladda upp med bra och god sommarmat. Mat som enkelt kan förberedas, snabbt lagas eller lätt tas med. Ifall man inte äter hemma. Därför tipsar jag idag om 5 recept på sommarmat.

Som morot och zucchinibiffar. Enkla att göra, goda att äta både kalla och varma vilket gör att dom passar perfekt att ta med iväg på picknick eller så.


Ceasarsallad wrap

Förra sommaren gjorde jag Caesarsallad-wraps. Och jisses så gott det blev! Är barnen inte så förtjusta i dressingen kan dom ju faktiskt ta den dressing dom gillar bäst. Här hemma skulle det garanterat bli vitlöksdressing eller hamburgerdressing. Och det är helt ok det.

ost och skinkpaj

Mormors bästa ost och skinkpaj är god att äta varm, men går precis lika bra att äta kall dagen efter. Så denna är perfekt att laga och ha i kylen så barnen lätt kan ta sig en bit till lunch eller om man snabbt måste plocka fram middag! Jag undrar om jag inte ska passa på och göra ett gäng pajskal och frysa in. Perfekt när man snabbt vill göra paj en varm sommardag!

Pastasallad med pesto och kyckling

Vår favorit på sommaren: pastasallad med pesto och kyckling. Med en färdiggrillad kyckling är lunchen/middagen inte alls långt borta!

Falsk ostkaka

I veckan åker mina zucchiniplantor ut i odlingslådorna. Och sedan hoppas jag på lika riklig skörd som förra året! Men tills dess får jag köpa zucchini i butik. Kanske blir det en falsk ostkaka här någon dag. Supergott och enkelt att ha till lunch varma dagar!

Nu ska jag ta och föreviga dagens middag. Som blir något så klassiskt som makaronipudding. Vilken konstig maträtt ändå. Men den brukar gå hem hos familjen!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00