ANNONS

Snabblagad kycklinggryta på 30 minuter

/
kyckling, gryta, svamp, färskost, snabbmat, middag på 30 minuter

Hej måndag och hej ett av mina bästa vardagsrecept:
Snabblagad kycklinggryta på 30 minuter.

En typisk Linnéa-rätt som du enkelt kan variera efter vad du har hemma eller är sugen på. Och dessutom blir den klart på cirka 30 minuter. Hur bra låter inte det?

kyckling, gryta, svamp, färskost, snabbmat, middag på 30 minuter

Grytan är gjord med smaksatt färskost som bas. Men det går såklart lika bra att byta ut den mot smaksatt créme fraîche.


Jag hade ett gäng champinjoner hemma som behövde ätas upp. Men du kan ha i paprika, vattenkastanjer, bambuskott- ja det man råkar ha hemma.

Ett annat tips när man vill att maten ska gå fort att laga, det är att använda purjolök istället för vanlig gul lök. Dessutom ger det en fin smak åt grytan!

kyckling, gryta, svamp, färskost, snabbmat, middag på 30 minuter

Idag har det varit en sådan där dag när det gått i ett. Men fick hem två väldigt glada grabbar från fritids på eftermiddagen som drog igång en innebandymatch i hallen. Till valpens stora förtjusning som hela tiden snodde bollen av dom. Såklart. Men alla verkade ha himla kul. Och det är ju huvudsaken det!

Snabblagad kycklinggryta på 30 minuter:

ca 700 g kyckling (ta innerfilé eller lårfilé)
olja att steka i
10 cm purjolök
15 små champinjoner
200 g färskost med smak av vitlök och örter
ca 3 dl mjölk
2 tsk soja
1 msk fond (kycklingfond, oxfond, grönsaksfond- ta det du har hemma)
1 dl färsk basilika
salt & pepparSkär kycklingen i bitar. Stek kycklingen i lite olja i en gryta eller stekpanna med högre kanter.


Strimla purjolöken, skölj vid behov. Låt den steka med kycklingen.


Skiva champinjonerna och ha i grytan. Stek tills kyckling och svamp börjar få lite stekyta.


Slå på färskost, mjölk, soja och fond. Låt allt koka på medelvärme tills kycklingen är helt klar.


Finhacka basilika och ha i grytan. Smaka av med salt och peppar. Späd med ev mer mjölk om det blir för lite sås.

Servera till ris, pasta eller bara en stor härlig sallad!

Gott, enkelt att variera och klart på 30 minuter.

Enklare än så här blir inte vardagsmaten.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00