ANNONS

Yoghurtmarinerad kyckling

/
kycklingklubbor, kycklingben, marinerad kyckling, kyckling i ugn

Åh idag bara måste jag dela med mig av den godaste kyckling jag lagat på väldigt länge här hemma. Nämligen yoghurtmarinerad kyckling.


Busenkelt och otroligt gott.

kycklingklubbor, kycklingben, marinerad kyckling, kyckling i ugn

Jag gjorde det enkelt för mig och använde sju-kryddor som kryddbas tillsammans med yoghurten. Det är en orientalisk  kryddblandning som består av: kardemumma, vitpeppar, svartpeppar, kanel, muskot, ingefära och kryddnejlika. Om du inte orkar blanda egen finns det att köpa tex här. Otroligt användbart i väldigt många olika maträtter!

kycklingklubbor, kycklingben, marinerad kyckling, kyckling i ugn

Mina barn älskar när jag serverar olika kycklingdelar som klubbor och ben. Men det går såklart precis lika bra att marinera andra bitar av kyckling med denna marinad.

Idag är sista dagen på vår långledighet så här i Kristi Himmelsfärdshelgen. Och jag tror vi alla fick en smakbit av det sommarlov som ligger framför oss. Så otroligt skönt med några dagars ledigt! Men i morgon väntar måndag och spöregn. Så det är bara att kavla upp ärmarna och sätta fart!

kycklingklubbor, kycklingben, marinerad kyckling, kyckling i ugn

Vill man inte använda sig av sju-kryddor kan du såklart krydda med annat. Curry, vitlök, örter- ja det mesta blir säkert gott. Men jag råder er att ge denna variant ett försök!

Yoghurtmarinerad kyckling 4 port:

ca 1,4 kg blandade kycklingdelar med ben
3 dl tjock, naturell yoghurt
2 tsk sju-kryddor
saft från 1 lime
salt
1 dl ekologiska russin

Blanda samman yoghurt, sju-kryddor, lime och salt i en stor bunke eller plastpåse (jag brukar använda en stor zip-påse).
Lägg i kycklingen och vänd runt så all kyckling täcks av yoghurten.
Lår marinera, gärna ett dygn om du har tid. Häll ut russin i en ugnsfast form, lägg sedan på kycklingen.

Värm ugnen till 200°c och ställ in kycklingen i cirka 30-40 minuter eller tills den är helt klar (detta beror lite på vilka kycklingdelar du väljer).

Servera nykokt ris, finhackad persilja, russin och en kall yoghurtsås till.

Mums vilken god middag det här blev. Den fick tummen upp av alla i familjen!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00