ANNONS

Kyckling i Crock Pot

/
Kyckling i Crock Pot, kycklinggryta,

Photographer: Linnea Seidel

I veckan fick min Crock Pot arbeta lite igen. Länge sedan sist kände jag. Det är som med träning, man måste bara komma in i rutinen, så inser man hur underbart det är. Just kyckling kan vara knepigt att köra i Crock Pot. Mest för att den inte behöver så speciellt lång tillagningstid för att bli klar. Överkokar man den, ja då blir kycklingen torr.

Men idag gjorde jag hela kycklingfiléer som fick gå i min Crock Pot på låg i cirka 5 timmar. Du kan också sätta din Crock Pot på hög och köra ca 2 timmar.


Kyckling i Crock Pot, kycklinggryta,

Photographer: Linnea Seidel

Fördelen med att tillaga mat i en slökokare som en Crock Pot är. Det är att du aldrig behöver vara orolig för att den ska brännas vid. Eller för den delen koka torrt.

Jag har testat en del olika modeller av Crock Potts genom åren. Men den jag har nu är jag absolut allra mest nöjd med! Då du kan använda själva grytan direkt på spisen. Perfekt när man vill bryna något innan, kanske både kyckling och lök som i det här fallet. Eller om man vill reda av såsen efteråt. Då ställer man enkelt grytan på spisen, precis som vilken gryta som helst!

Jag kryddade mina filéer med oregano, örtsalt, peppar, soja och oxfond. Det fick sedan gå i grytan tills filéerna var genomkokta och möra. I Crock Potten fanns då en härlig sky från kycklingen. I Den blandade jag bara i en ask med smaksatt färskost. Och på ett litet vips var middagen klar!

Kyckling i Crock Pot 4 port:

ca 700 g kycklingfiléer
örtsalt
2 tsk oregano
svartpeppar
1 msk soja
1 msk oxfond (eller annan fond du har hemma)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g smaksatt färskost (vitlök och örter är en favorit här hemma)
ev 1 msk maizena

Tina kycklingen om den är fryst. Torka torr. Lägg i din Crock Pot och krydda med örtsalt, oregano, peppar, soja och fond. Blanda om.
Skala och skär löken i strimlor. Skala och finhacka löken. Strö den över kycklingen.
Sätt på locket och sätt din Crock Pot på låg i cirka 5 timmar. Eller hög i 2 timmar.

När kycklingen är genomkokt om mör, tag ur den ur Crock Potten och blanda i färskosten i skyn som bildats i grytan. Rör väl. Red såsen eventuellt med 1 msk maizena utblandat i vatten. Lägg i kycklingen och låt grytan gå på hög någon minut tills såsen tjocknat.

Servera med ris/havreris/råris, grönsaker och en sallad.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00