ANNONS

Saffranskladdkaka med vit choklad

/
kladdkaka med saffran och vit choklad

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Idag behöver vi något solgult som lyser upp den gråa dagen. Eller vad säger ni? Vore det inte fint med en saffranskladdkaka?


Är man sugen på att baka med saffran, men ändå inte vill sätta en saffransdeg- då är det här ett himla bra alternativ. Dessutom är den i stort sett omöjlig att få torr och tråkig. Ja det är om du råkar grädda den för länge då.

kladdkaka med saffran och vit choklad

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag gräddade min saffranskladdkaka i en fyrkantig form med löstagbar kant. Kul med en liten annan form en den klassiska runda tänkte jag. Till kladdkaka är det ju alltid gott med grädde eller glass. Varför inte spritsa ut grädden runt om kanten på kakan. Och sen dekorera med frysta lingon. De syrliga lingonen blir en fin kontrast till den söta kakan!



Nu ska jag snart se till att Axel plockar ihop sina fotbollsgrejer och så ska jag köra in killarna på fotboll. Medan dom tränar ska jag och min kompis Anna passa på att ta en promenad. Det är ju liksom så man får passa på att umgås nuförtiden. Utomhus och med avstånd, Det känns liksom märkligt. Att inte kunna/vilja gå in hemma hos sin bästa kompis sen 26 år. Men vi får göra det bästa av situationen helt enkelt. Och ute går det ju bra att ungås. Fint att få lite motion på köpet ändå! Det kan behövas efter denna kaka 🙂


kladdkaka med saffran och vit choklad

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Just saffran och vit choklad är en himla fin kombination tycker jag.



Saffranskladdkaka med vit choklad:



150 g smör


1/2 g saffran (1 påse)


1 krm vaniljpulver


100 g vit choklad


2 dl strösocker


3 ägg


1 1/2 dl vetemjöl


Lägg smör, saffran och vanilj i en kastrull. Värm till smöret har smält helt. Hacka undertiden den vita chokladen. Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen. Låt den smälta i det varma smöret. Blanda i socker och rör om. Ha i äggen, ett i taget. Blanda sist i mjölet och rör helt slätt. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp ett par timmar eller över natten.


Dekorera din saffranskladdkaka med spritsad grädde och frysta lingon.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00