ANNONS

Nice cream med blåbär och hallon

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nu kan man verkligen säga att sommaren är här på riktigt. Det är ingen liten listig majdag som luras, utan det ÄR FAKTISKT SOMMAR NU! Så underbart.


Och när sommaren kommer, ja då vill man äta glass. Min bästa lösning för att barnen inte ska börja få glasstrutar som växer ut ur öronen pga överkonsumtion av glass är att varva med någon skål nice cream. Den här är gjord på både blåbär och hallon. Så gott!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ikväll efter maten cyklade jag och Axel upp till sjön vi har här i byn. Vi har hand om städningen där ett par dagar den här veckan. Medan Axel badade fixade jag med sopor, sopade och grejade. Ett perfekt kvällspyssel en fin sommarkväll känner jag. Termometern visade stadiga 20°C i vattnet. En klar förbättring från söndagens 15°C tycker jag. Kanske, kanske man skulle våga sig på ett dopp här snart? Har ni badat än i år?Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag gjorde dubbelt recept enligt nedan och det blev lagom att fylla min brödform med.


Nice cream med blåbär och hallon

:


3 frysta bananer


100 g blåbär


100 g hallon


1 tsk blåbärspulver


1/2 tsk vaniljpulver


Mixa samman alla ingredienser i en höghastighetsmixer. Servera direkt eller frys in i en burk med lock och tag fram vid ett senare tillfälle. Om du fryser in glassen, tag fram den en stund innan den ska ätas så den hinner mjukna något.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00