ANNONS

Omelett

/

Middag på 30 minuter

,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag vet att ni är många som arbetar hemma just nu. Och liksom helt plötsligt måste få till en lunch sådär mitt på dagen. Vilket man kanske inte har inspiration till.


Men det är då det är så bra att svänga ihop en omelett. Har man bara ägg hemma kan man skarva i lite av vad som finns i kylen. Potatis, skinka, grönsaker, ost- ja det mesta funkar.


Jag gjorde en variant igår som jag la upp i sotires på instagram. Och ni var fler som undrade efter receptet. Så idag blev det favorit i repris till lunch. Och jag klagade verkligen inte.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag hade färdigkokta rödbetor kvar sedan helgen. Dom tillsammans med lite fetaost och färsk persilja blev himla gott.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag mins att pappa ofta gjorde omelett när jag var barn. Han är en äggälskare av rang. Och då passar ju omelett fint.


Det är rätt svårt att få till en snygg omelett om du ska vända den och hålla på. Istället är det bättre att låta den gå färdigt på låg värme i stekpannan, strö på massa godsaker och servera. Gärna med en god sallad. Och av någon konstig anledning tycker jag det passar ypperligt fint med en hård smörgås till.


Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag gör alltid min omelett på 3 ägg. Helt enkelt för att jag tycker det blir för lite mat om man bara gör på 2 ägg. Men det är ju en smaksak. Du kan enkelt anpassa antalet ägg efter hur många som ska äta eller hur hungrig du är. Jag brukar ta 1 msk vatten till 1 ägg.


Omelett 1 port:


3 ägg


3 msk vatten


salt


olja att steka i


fyllning:


förkokta rödbetor


fetaost


färsk persiljaVispa samman ägg, vatten och salt i en bunke. Hetta upp en stekpanna med olja i.

Häll i äggsmeten och sänk värmen till medel. Dela rödbetorna och smula sönder fetaosten. Strö detta över halva omeletten. Låt den steka tills allt ägg stannat och blivit stekt. Strö över färsk persilja.


Se till att omeletten inte sitter fast runt om i kanterna med hjälp av en stekspade. Vik över den delen av omeletten som inte har någon fyllning och stjälp seedan upp omeletten på en tallrik. Servera tillsammans med sallad.


Busenkel mat som passar perfekt när fantasin tryter. Eller man behöver rensa kylen lite.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00