ANNONS

5 goda vegetariska middagar

/
vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det är måndag vänner. Måndag och för många av oss en kortvecka då det är 1 maj på fredag. Fint som snus. Eller hur?
Kortvecka till trots, här kommer 5 goda vegetariska middagar att testa i veckan. Mina favoriter är linsstroganoffen och den vegetariska lasagnen med keso. Fast den supersnabba och supergoda kebaben går ju inte heller av för hackor. Eller quorngrytan med curry. Det är en favorit. Och blomkålsbollarna är ruskigt goda. Ja ni ser, ni får helt enkelt en fantastisk matvecka presenterad för er här!
Linsstroganoffen gjorde jag för någon månad sedan och familjen verkligen älskade den. Så den hamnade direkt på listan av maträtter vi äter igen!

snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab


Under förra sommarens värmebölja var jag tvungen att hitta på något som var både snabbt, enkelt och himla gott. Resultatet blev en vegetarisk kebab. Makalöst god!

quorngryta, curry, vegan, vego


Curry, curry. Vi älskar curryrätter hemma hos oss. Här blev det en vegetarisk variant gjord på Quorn. Mumsigt värre!

kockens kryddor, blomkål, hummus

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Kryddiga små blomkålsbollar passar fint så här på vårkanten. Gott att toppa i olika såser! Här har jag gjort en himla fin paprikahumus att ha till.

vego, middag, mat , recept


Favoriternas favorit, ett recept som hängt med sen Sundsvall brann ungefär. Ja nästan ändå. Vegetarisk lasagne med keso. Ett av de första recepten jag medvetet lagade för att de var vegetariska.  Vardagsmat i all sin enkelhet liksom. Precis som jag gillar det!

Nu ska jag planera klart inför veckan. Dagarna går liksom i varandra känns det som. Då de blir lätt lika och enformiga. Men det är bara att kämpa på. Jag hoppas kunna sprida lite ny energi, kreativitet och inspiration med mina recept. I en vardag som inte är lik någon vi varit med om tidigare.
Ta hand om er där ute, och håll koll här på bloggen under veckan, för det kommer en hel drös härliga recept, jag lovar!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00