ANNONS

Torsk i ugn

/
fisk i ugn, fisk, fiskrecept

Vad passar bättre denna tisdag än lite tisdagsfisk?


Det här är faktiskt ett recept som funnit väldigt länge här på Linnéas Skafferi Jag tror att det funnits här sedan 2012, kanske ännu längre? Det är ett recept som bara hängt med liksom. Tror jag fått det från min mamma från början. Vart hon nosat upp det har jag ingen aning. Men det är himla bra. Lättlagat, få ingredienser och brukar passa hela familjen.fisk i ugn, fisk, fiskrecept

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Idag kom Axel hem med bussen efter skolan. Som jag längtar till i höst då även Isac kan åka buss hem. Ibland vill Axel komma hem fast jag jobbar, han brukar ta med någon kompis hem, eller bara tycka det är skönt med en lugn eftermiddag hemma. Men då återstår alltid att få hem det lilla vilddjuret. Som tur är kunde min mamma få med honom hem idag, då Sebastian inte kunde sluta redan vid 16. Men till hösten, då går dom på samma skola och det känns som om förutsättningarna för ett mer flexibelt liv blir lite större. Jag hoppas i alla fall på det!

fisk i ugn, fisk, fiskrecept

Torsk i ugn:


800 g torsk


3 dl creme fraiche


2 msk hackad dill (fryst går bra)


2 msk kaviar (typ kalles kaviar)


1-2 tsk citronpeppar


salt


Lägg torsken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.


Se till att fisken är helt tinad, annars blir såsen väldigt vattnig.

Och det gillar jag inte riktigt. Jag har testat att ta citron och svartpeppar, men tycker det blir godare med citronpeppar, Det blir en lite bättre smak helt enkelt.


När jag har en öppnad creme fraiche-burk brukar jag faktiskt blanda allt i burken direkt. Då blir det mindre disk, sånt gillar jag!


Servera med gröna ärtor, potatis eller blomkål och broccoli.Ha nu en riktigt fin tisdag!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00