ANNONS

Veckans mat- 5 goda pastamiddagar

/
vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag,


Här startade vi dagen med att vara ganska trötta. Helgen var nog lite slitig för oss alla. Axel hade full schema hela helgen, jag och Sebastian var på 40-årsfest på lördagen och fast jag hade all möjlighet i världen att sova riktigt länge i söndags vaknade jag efter ynka 3 timmars sömn och kunde inte somna om. Så jag kan säga att det inte blev mycket gjort i söndags inte. Rensade ur ett skåp, plockade undan lite i köket, rensade bort gamla höstblommor från krukorna framför huset och satte i granris istället. Hade lite familj över på fika. Men annars, blev det inget alls vettigt gjort. Så idag är jag glad över att kunna jobba hemifrån och fixa sådant som jag annars gör på söndagar. Ni vet, tvätta och förbereda inför veckan.


Så idag har jag hunnit städa ur diskmaskinen ordentligt, kört två maskiner tvätt, lämnat iväg ett jobb på korr och dragit upp lite planer för veckan.


Idag tänkte jag att vi viger veckans mat åt ett gäng goda pastarecept. Här hemma hamnar vi lätt i ”pasta och köttfärsås-träsket” om vi äter pasta. Vilket är gott. Men ibland vill man variera sig lite.. Då är min

pastasås med morötter

en himla god variant på den klassiska köttfärssåsen.


pasta med ajvar och fetaost

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En annan variant är min

pastagratäng med ajvar och fetaost.

Här kan man slänga i lite av vad man har hemma. Svamp, kyckling eller quornbitar. Vad helst man föredrar helt enkelt.


vegetarisk, vegansk, linsbolognese

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En annan pastarätt jag hyser stor kärlek till, det är min

linsbolognese.

Lättlagat, billigt och gott.  Perfekt att göra ett storkok av och frysa in för framtida matlådor eller när tiden är på tok för knapp för någon vidare matlagning.


vego, ajvarsås

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det här grundreceptet på

vegetariska köttbullar

passar perfekt att göra och sedan koka en god ajvarsås att servera till. Köttbullarna kan man göra en dag när man har lite mer tid. Stoppa i frysen och sedan är det bara att värma på dom och koka ihop såsen när man behöver något snabblagat. Jag älskar sån här mat!


vegetarisk lasagne med halloumi och spenat

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En storfavorit sedan många år:

vegetarisk lasagne med halloumi

. Gott, enkelt och lite annorlunda. Vill man kan ha i lite röda linser i tomatsåsen för att få upp proteininnehållet lite. MUMS!Nu ska jag beta av resten av att göra listan denna måndag,


Jag hoppas ni alla får en himla skön start på veckan <3

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00