ANNONS

Halloweenpannacotta med Oreos

/
pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Halloween närmar sig! Och en lite rolig dessert att göra till just halloween är pannacotta. Jag har gjort en chokladpannacotta smaksatt med oreochoklad. På toppen har jag smulad oreokakor för att det ska likna jord. Varje pannacotta är sedan dekorerad med ögon, maskar, pumpor eller råttor.


pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vill man kan man göra små kakor eller skriva lappar med R.I.P på, för att efterlikna en gravsten. Precis lagom läskigt till halloween tycker mina barn!


Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Dekorera med det ni tycker passar. Pumpor, maskar och råttor brukar finnas i det vanliga lösgodiset. Ögonen är från  

SØSTRENE GRENE

, hittar alltid något i deras butiker när jag är in där!


pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Med tanke på att själva pannacottan är gjord på mjölkchoklad med oreo i blir det här en rätt söt efterrätt. Vilket ju är helt underbart om man gillar det 🙂 Men vill man kan man göra pannacottan på mörkare choklad, eller kanske ha i en skvätt rom eller annan likör, för en liten mer vuxen smak.


Halloweenpannacotta 4 port:


4 dl grädde


100 g marabou choklad med oreo (eller annan smak)


1 dl gelésocker multi


ca 10 oreos


godis att dekorera med


Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör i den. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt gelésocker och rör om. Koka upp och låt koka i ca 1 minut. Ha genast upp i portionsglas.


Låt stelna helt i kylen.


Dela kakorna och skrapa bort den vita fyllningen. Lägg alla kakbitar i en påse och smula sönder med hjälp av en kavel eller något annat hårt.


Strö de söndersmulade kakorna över pannacottan, dekorera med ätbara, läskiga dekorationer och servera till halloween!Håll utkik här på bloggen imorgon, för då kommer ännu ett tips till halloween.


Ha en riktigt fin tisdag nu!0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00