ANNONS

5 vegetariska recept- veckans mat

/
kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Att få ihop en hel vegetarisk vecka kan för många kännas som en hel omöjlighet. Att det räcker fint med att få till en vegetarisk måndag. Men jag har letat lite bland recepten här på Linnéas Skafferi och plockat fram 5 vegorecept ni garanterat kommer uppskatta.
Som tillexempel våfflor. Här har jag gjort dom lite matigare genom att göra våfflorna på kikärtsmjöl. Mina barn åt och tyckte dom var supermumsiga. Och jag var nöjd för barnen fyllde sina magar med något annat än vetemjöl 🙂

quorngryta, curry, vegan, vego


Snabblagad currygryta med cuorn. Perfekt vardagsmat. Hemma hos oss gillar vi currygryta och jag tycker det är himla lättlagad mat som man enkelt får god smak på utan speciellt stor ansträngning.

morot och blomkålssoppa, kockens kryddor, superkryddor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hösten är här och med den kommer soppornas högtid. Soppa är ett perfekt att laga när man vill äta vegetariskt. För grönsakssoppa är ju oftast just vegetarisk. Utan ansträngning liksom.

vegetarisk lasagne. vego

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Alltså lasagne. Det är så himla gott! I går lagade jag en variant av den här. Två stora formar för vi var en hel massa folk som skulle äta. Och inte blev det mycket kvar inte. Bästa betyget ändå!

snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ska vi äta något snabblagat och som ändå känns lite kul, då gör jag hemgjord kebab på vegofärs. Enkelt och himla gott!

Svårare än så är det inte att få till en vegetarisk vecka faktiskt.

Här sitter vi lite som på nålar, för på onsdag var det tänkt att vi skulle flyga till Gran Canaria. Men vi vaknade upp till att flygbolaget gått i konkurs. Så nu väntar vi på besked om det kommer bli någon resa till värmen eller hur det går. Jag vet att alla som skulle ha åkt idag fick inställda resor. Så vi håller alla tummar och tår för att dom fått till någon lösning tills på onsdag.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00