ANNONS

Glutenfria våfflor med kikärtor

/

inlägget innehåller annonslänkar

kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

Vi fortsätter lite på temat bönor och linser även idag. Igår tipsade jag ju om

5 smarriga middagar där bönor eller linser

fanns som ingrediens. På instagram frågade jag er om ni brukade använda det i er matlagning och fick in massor av tips. Som att ni tillexempel tillsätter röda linser i pannkakssmeten. Så himla fiffigt. Här hemma var linserna slut, men däremot hittade jag en påse med kikärtsmjöl. Och tänkte att man måste ju kunna laga våfflor på det. Precis som man annars kan använda bovetemjöl eller annat glutenfritt mjöl. Och visst kunde man det! Jag var först lite orolig att de skulle smaka annorlunda. Men det gjorde dom inte och de höll ihop fint när jag gräddade dom. Så ikväll blir det glutenfria våfflor med kikärtor till middag här hemma!

kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Solen skiner från en klarblå himmel och det känns nästan dumt att vara inne och arbeta en dag som idag. Men jag och Challe tog en promenad här mitt på dagen. Så himla härligt! Sen njöt jag av en kaffe på altanen medan han sprang av sig sista energin i trädgården. Nu sussar han sött i sin korg medan jag jobbar klart med det sista för idag. Himla skönt ändå att ha lite sällskap hemma om dagarna, om så bara av en hund <3


Jag är verkligen i behov av ett nytt våffeljärn. Det jag har nu är bara ett enkelt våffeljärn. Som gör en jättetjock våffla. Tror ett dubbelt våffeljärn skulle vara bättre. Har spanat in det här

dubbla våffeljärnet

tidigare, och det verkar himla bra! 

Har ni några tips på bra våffeljärn?


Jag är ju inte så mycket för vanliga klassiska våfflor. Jag tycker det mer är som en efterrätt. Men, om man gör dom lite mer matiga, som de här våfflorna, då är det en annan femma. I vanliga fall kan man ju äta en hel hög våfflor innan man blir mätt. Men jag tyckte att de här våfflorna mättade betydligt bättre.


Glutenfria våfflor med kikärtor:


3 dl

kikärtsmjöl


1 dl potatismjöl


2 tsk bakpulver


1/2 tsk salt


2 dl valfri mjölk


ca 1 dl iskallt vatten


Blanda samman kikärtsmjöl, potatismjöl, bakpulver och salt. Tillsätt all mjölk och rör till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt sedan vattnet. Låt smeten stå och svälla cirka 15 minuter. Känns den för fast, ha i lite mer kallt vatten. Smörj ett våffeljärn, ha i smet och grädda till frasiga våfflor. Lägg ut de nygräddade våfflorna på ett galler och inte i en hög, då håller de sig frasiga!


Jag testade även att göra halloumivåfflor idag, men de får ni recept på senare under veckan. På måndag är det ju våffeldagen, så tänkte att det kunde vara läge att uppdatera med lite nya våffelrecept här på Linnéas Skafferi!


4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00