ANNONS

5 recept på januarimat

/
rostad grönsakssoppa, rotfrukter

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Januari är här på riktigt nu. De flesta börjar vara tillbaka i vardagen med skola och jobb igen.


Och ni är många som söker efter ett par saker märker jag. I januari trendar nämligen billig mat, vegetarisk mat och lättlagad mat. Därför tänkte jag viga denna årets första veckoplanering till mat som är relativt billig, är lättlagad, passar i matlåda och alla utom ett recept är vegetariskt.


Ett recept som prickar in alla kriterier är

rostad grönsakssoppa.

Det är billigt, lätt att göra mycket av som passar perfekt i matlådan, det är vegetariskt och helt i säsong. Hur bra som helst! Just soppa är bra att laga om man vill lägga in en extra vegetarisk middag i veckan. För du märker liksom inte av att det är vegetariskt, eller hur jag ska säga. Det är ju liksom bara soppa.


fiskgratäng med blomkålsmos

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En rätt som vi alla älskar hemma hos oss är

fiskgratäng.

Här har jag gjort en variant med blomkålsmos och ett täcke av creme fraiche. Lättlagat och så gott. Passar dessutom bra i matlådan!


chili sin carne vegetariskt i crock pot

När vi har lite tomt i kyl och frys hemma hos oss, då lagar jag ofta

chili sin carne

. Antingen i min Crock Pot, då kan den stå och småputtra hela dagen och maten är klar när man sedan kommer hem från jobbet. Eller så kokar jag den i en vanlig gryta på spisen. Självklart kan man ha i av de bönor man gillar bäst eller de man råkar ha tillgång till. Billigt, lättlagat och vego! Dessutom brukar det bli ännu godare i matlåda!


rödbetsbourguignon fiskars

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Grytor är som sagt en himla bra grej att laga när plånboken känns lite tunn så här efter jul och nyår. Där kan du nämligen ha i lite av vad som finns hemma. Halvtråkiga och ledsna rotfrukter får helt plötsligt nytt liv igen! Här har jag gjort en

rödbetsbourguignon.

Men du kan såklart ha i av vad för rotsaker och grönsaker du har hemma!


vegetarisk lasagne. vego

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Lasagne

, det måste väl ändå vara vardagsmatens okrönta drottning? Eller? Det går alltid hem hos hela min familj. Jag skippar alltid att koka bechamelsås. Jag tycker det är krångligt. Den här

lasagnen är gjord på vegofärs

. Vilket gör den till ett bra alternativ om familjen tycker att vegetarisk mat är lika främmande som gubbar från mars. För det här är absolut inget främmande eller annorlunda. Det är bara en helt vanlig lasagne. Som råkar vara gjord på vegofärs istället för köttfärs. Vill man skippa vegofärsen är min

lasagne med halloumi

också väldigt god!


Nu ska vi krama ur det sista ur det här jullovet. Axel har en kompis här och jag ska jobba en stund till. Sedan tar vi kanske en tur till skogen innan lunch. Vi får se vad alla grabbar känner för här hemma!


Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig start på veckan!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00