ANNONS

Rårörd vaniljsås

/
rårörd vaniljsås hemgjord

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Någon mer som planerar att äta paj i helgen? Då har jag bästa tipset till er, gör egen vaniljsås! Det är så otroligt enkelt och blir makalöst gott. Det här är en rårörd vaniljsås som smakar precis som den vaniljvisp man köper på tetra, fast mycket, mycket godare! Plus att den bara innehåller helt vanliga ingredienser. Inga konstiga smakämnen eller så.


Jag använder alltid vaniljpulver när jag ska smaksätta med vanilj. Det smakar liksom mer då tycker jag. Vaniljpulver finns att köpa på mataffären.


I morgon kommer ett recept på världens godaste rabarber och jordgubbskaka med brynt smör upp här på bloggen, som av en händelse passar utmärkt att äta till den här vaniljvispen 🙂


rårörd vaniljsås hemgjord

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nu sitter jag och mina två vildar på tåget mot Arlanda. Vi ska åka och hälsa på min syster i Berlin ett gäng dagar. Det är första gången jag gör en lite längre resa ensam med båda barnen. Så det ska bli riktigt spännande att se hur det går. Men vi kom till att börja med på tåget och de första 20 minuterna har gått bra i alla fall. Men det är sjukt varmt här på tåget, smockfullt med folk och jag har lite feber. Tror att alveolen gick ur i samma stund som vi hittade våra platser. Men det tar inte lång stund att åka till Arlanda och jag har lite fika i väskan att muta barnen med, så det borde gå bra det här.

Reser ni mycket ensamma med barn? Brukar det gå bra eller blir det kaos varje gång 😉


Rårörd vaniljsås:

3 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver

3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vanilj, vispa pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med smeten. Rör ihop allt.

Vaniljsåsen går utmärkt att förvara i kylen om det råkar bli något över, men till nästa gång den ska serveras kan den behöva vispas upp lite.

Nu hoppas jag att resan här går bra. De första 20 minutrarna har i alla fall gått utan större problem 🙂

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00