ANNONS

Grundrecept på hummus

/
hummus hemgjord recept

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Långhelg igen för många. Och med tanke på det härliga väder som det verkar vara hemma i Sverige gissar jag på att fler av er kommer att grilla under helgen. Därför tänkte jag passa på att tipsa om en av mina favoritröror. Som passar lika bra till grillat som till att doppa grönsaker och bröd i eller ha till en sallad. Jag pratar såklart om hummus. Jag har under mitt liv gjort otaliga varianter på denna röra. Men i höstas på mat & vinmässan bjöd vi in Zeina, från

Zeinas Kitchen

och då fick jag se på riktigt hur en hummus ska mixas ihop! Och efter det gör jag precis som Zeina gjorde och det blir så gott!


Receptet blir lite olika varje gång, och jag följer inte hennes slavsikt utan har hittat en variant som passar mig bäst!


hummus hemgjord recept

Photographer: Sebastian Niemi CaNu är vi inne på näst sista dagen här i Spanien, i morgon kväll går bussen mot flygplatsen och en vecka här har bara flugit fram. Men om jag ska vara ärlig ska det bli rätt skönt att komma hem! Hem till huset, hunden och vår trädgård. Fast allra bäst hade det nog varit om livet sedan fortsatte i semesterlunk ett par veckor till. Känner att jag faktiskt kom ner riktigt i varv under den här veckan!


hummus hemgjord recept

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som sagt, för hummus finns inga regler. Smaksätt med vad du vill. Men så här gör jag. Och jag lärde mig ett par trix av Zeina. Att tahinin ska vara rätt rinnig från början. De varianter jag använt har varit på tok för fasta. Tahinin ska mixas med citronsaft och vitlök tills det blir krämig, men ändå lite fluffigt. Sedan är det bara att ha i resten av ingredienserna och mixa på. Jag skalar aldrig mina kikärtor, även om jag förstår att man får ett bättre resultat då. Men har aldrig tagit mig den tiden.


Grundrecept hummus:


4 msk tahini


1 vitlöksklyfta


2 msk citronsaft


kokta kikärtor (2 fp a 380g)


olivolja


2-3 msk vatten


1/2 tsk spiskummin


salt


Mixa tahini, skalad vitlök och citron i en matberedare tills det blir krämigt. Tillsätt 1 matsked vatten och fortsätt mixa en liten stund till. Skölj kikärtorna och ha i dom och mixa ett par minuter. Ha i en skvätt olivolja och späd sedan din hummus med vatten tills du får önskad konsistens. Mixa tills du har en silkeslen hummus. Smaka av med lite spiskummin och salt. Klart!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00