ANNONS

5 vegetariska recept som barnen älskar

/

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Många har som mål att försöka äta mer vegetariskt. Att kanske inte bli vegetarian med ändå försöka få in ett par middagar i veckan där man utesluter kött. Hemma hos oss äter vi till kanske 75 % vegetarisk mat. Sen blir det fisk och kyckling ibland. Många av de vegetariska recept jag lagar har blivit hela familjens favoriter med tiden, så därför tänkte jag idag tipsa om 5 vegetariska recept som barnen älskar. Recept som man faktiskt inte ens reflekterar över att de inte innehåller kött. Det är liksom bara mat. Enkelt, härlig och framförallt god vardagsmat.


En bloggkollega till mig som också sitter inne på en hel guldgruva med vegorecept är

Tuvessonskan.

Och det var faktiskt hon som inspirerade mig till den här matlistan. Så letar ni mer vegorecept, kika in hos henne!


Det allra första receptet jag tipsar om idag är inte bara en storfavorit hemma hos oss, det är även så många av er som lagat och älskar det här receptet.

En lasagne med halloumi, solroskärnor och massa annat gott!


svegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Olika sorters grönsaksbiffar är perfekt vardagsmat att plocka fram sådär mitt i veckan. Måna barn älskar sötpotatis, vilket jag kan förstå då den har en riktigt söt och god smak. Här finns det massor av olika alternativ till smaksättning- jag tipsar om ett helt gäng här. Prova dig fram och se vad du och din familj tycker om!

Sötpotatisbiffar med kikärtor

, en ny favorit hos oss!


vegetarisk tacotårta

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Familjens nya favorit när det kommer till tacos är den här

tacotårtan!

Känns betydligt roligare än klassisk tacos och man slipper allt spill och kladd det blir när en 3-åring ska försöka äta en wrap! Sen om jag ska vara hel ärlig så äter i alla fall Isac mest majs när jag gör vanlig tacos. Här får barnen faktiskt i sig både det ena och det andra. Som dom inte har en aning om 🙂


vegetarisk stroganoff med morors och halloumi

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det här är ett recept som alltid går hem hos mina barn. Dom älskar halloumi båda två, så det är en solklar favorit! Det är dessutom plättlätt att laga och perfekt att ta till när man känner sig lite oinspirerad. Bra vardagsmat helt enkelt!

Stroganoff med morot och halloumi!


ugnspannkaka

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Helt vanlig

klassisk ugnspannkaka

älskar mina barn. Perfekt mat att göra en stor plåt av. Jag brukar göra en röra av keso, rivna morötter, solroskärnor och en klick lingonsylt att ha till. Så gott! Barnen brukar hålla sig till keso och sylt. Och morötter i stavar, det älskar dom!


Vilka vegorecept går hem hos er? 

Brukar ni göra recept så lika ”vanliga” recept som möjligt eller skapar ni något helt nytt?Gillar du det här inlägget?

Tryck gärna på hjärtat

här nedanför eller lämna en kommentar <3


1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00