ANNONS

Halloncheesecake i glas med drakfruktspulver

/

I annonssamarbete med Kökets box

halloncheesecake i glas kökets box

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej alla fina läsare!


I veckan har jag testat en ny box, nämligen

Kökets box.

Jag älskar alla dessa underbara preumerationstjänster! Det blir nästan som lill-julafton varje gång man får hämta ut sin box. Och tänk, alltid hittar man nya favoriter som man annars kanske inte ens skulle ha upptäckt! Den här gången innehöll Kökets box massor av härliga produkter, men en stack ut lite extra och därför var det riktigt kul att få skapa ett recept med just den produkten. Efter en hel del funderingar valde jag att göra en efterrätt som jag verkligen älskar. Det går snabbt att göra och blir makalöst gott, varje gång! Jag har gjort en halloncheesecake i glas med drakfruktspulver. Helt klart en av mina favoriter, som nu fick en betydligt härligare färg tack vare det härliga drakfruktspulvret!


Marsboxen, som jag fick hem har temat Baka & Fika- det kan faktiskt inte bli mer passande kände jag!


halloncheesecake i glas kökets box

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Till min härliga cheesecake använde jag CocoVi ”Dragon Fruit Pulver”- eller som vi på svenska säger, drakfruktspulver. Det är en frukt som tillhör kaktussläktet och växer i tropiska regioner. Det finns olika typer av drakfrukt, allt från frukter med otroligt vitt fruktkött till starkt lysande ceriserosa. CocoVi:s pulver har en intensiv rosa färg som på ett helt naturligt sätt färgar bakverk eller varför inte smoothies!


I min cheesecake har jag haft i hallon, som även de ger lite färg. Men jag ville behålla hallonen hela, för det ger en bättre smakupplevelse tycker jag. Tyvärr blir inte färgen så rosa och fin som jag önskar då. Därför var det perfekt att tillsätta lite drakpulver för att få fram helt rätt nyans.


Förutom detta härliga pulver innehöll boxen massor av spännande produkter som jag verkligen ser fram emot att testa!


Kombinationen av len cheesecakefyllning, knapriga kexsmulor och sötsyrliga hallon är helt underbar. Men som grädden på moset klickade jag även i lite lemon curd, det ger ytterligare en dimension i smak. När den dessutom fick så otroligt fin färg av drakfruktspulvret blev det en riktig 10-poängare.Halloncheesecake i glas med drakfruktspulver, 4 glas:


2 dl vispgrädde


1 1/2 msk CocoVi ”Dragon Fruit Pulver”


200 g cream cheese


1/2 dl florsocker


1 dl lemon curd


2 dl frysta hallon


6 digestivekex


hallon, minimaränger, gröna blad att dekorera medVispa grädden tills mjuka toppar bildas. Tillsätt CocoVi ”Dragon Fruit Pulver” och rör om. Blanda cream cheese med florsocker och vänd i de frysta hallonen. Rör försiktigt i detta i grädden.


Krossa digestivekexen. Varva cheesecakekräm med lemon curd, och digestivekex. Avsluta med minimaränger, färska bär och några gröna blad. Ät direkt!


Tips: 

Vispa upp din lemon curd lite lätt, då blir den enklare att fördela i glasen.halloncheesecake i glas kökets box

Photographer: Sebastian Niemi CaVill du se hela innehållet i den här boxen och testa på den själv? Då har jag ett jättefint erbjudande! Du får just nu nämligen 50% rabatt på första boxen vid start av prenumeration för dig som inte tidigare testat Kökets box.Första boxen du får hem är den här härliga marsboxen med tema Baka & Fika!  Gå in HÄR och ange koden LINNEA.
Det är ingen bindningstid och ingen fraktkostnad som tillkommer – erbjudandet gäller till och med 31 mars så klicka hem din box redan idag. 


Kökets box sätter guldkant på vardagen med 8-10 nya och spännande produkter inom mat, bak och dryck (värde ca 190 kr) samt inspirerande recept och tips i ett medföljande magasin med härliga interjvuer med kända matprofiler. Ett perfekt sätt att varje månad få ny inspiration i köket och förhoppningsvis upptäcka nya favoriter! Varje box har ett nytt tema och innehållet är hemligt tills du öppnar boxen. Ord. pris. 129 kr

Gillade du receptet? Hjärta gärna inlägget!1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00