ANNONS

Snabb äppelcheesecake

/

snabb äppelcheesecake

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej du ljuva äppeltid! Idag hade jag besök i köket av p4 Västmanland och vi tog tillvara på några av äpplena jag hade i trädgården och gjorde en snabb äppelcheesecake.


Idéen till den här härliga desserten fick jag när jag kom och tänkta på av mina favoritdesserter. Nämligen snabb

cheesecake i glas

och kokta 

päron med vanilj och ingefära

. Och så tänkte jag, varför inte helt enkelt kombinera dom två. Lite som Joey i Vänner: meat good custard good jam good. Vad kan liksom bli dåligt?!


snabb äppelcheesecake

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Och dra mig baklänges så gott det blev! Härligt len och krämig cheesecake-kräm, tillsammans med härligt kryddiga frukter. Så gott! I orginalreceptet har jag använt mig av päron, men nu tog jag äpplen och det gick precis lika bra. En perfekt dessert att svänga ihop när man är sugen på något riktigt, riktigt gott men inte har tid att stå så länge i köket.


De kokta äpplena kan du göra i ordning i god tid och bara låta bli lite rumstempererade. Vips så kan du slänga ihop en urgod dessert på bara ett par minuter!


snabb äppelcheesecake

Idag har vi riktigt ruskväder här. Det är grått och regnet öser ner. En dag man helst spenderat inne med tända ljus och en bra bok. Då får man meddelande från sin vän och kollega

Jessica

, som råkar befinna sig i Grekland. Brun som en pepparkaka och med scener som tagna ur filmen Mama Mia! Men jag är inte alls avis, nej inte alls.. Men hon har skrivit så fint om mig och bloggen, så även om jag är ordentligt avundssjuk tycker jag att ni kan gå och kolla in hennes blogg!



Äppelcheesecake i glas 4 glas:


3 stora äpplen


ev 1 msk calvados


1 tsk malen ingefära


1 krm äkta vaniljpulver


1/2 tsk kardemumma



2 dl vispgrädde


200 g philadelphiaost


3/4 dl strösocker


krossade digestivekex


nötter


Skala och kärna ur frukten. Skär den i små bitar. Ha upp frukten i en kastrull och sätt medelvärme på spisen. Frukten kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund. Om det ändå känns för torrt, tillsätt en matsked vatten eller så. Se till att röra om så det inte finns någon risk att det bränner fast i botten. Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados och kryddor. Rör om väl.


Mosa sönder fruktbitarna, men spar ett par så du inte får en helt slät fruktpuré. Tag av från plattan och låt svalna.


Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda creme cheese med socker och rör ner detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm.


Varva cheesecakesmeten, krossade digestivekex och de kokta äpplena i fina glas. Hacka lite nötter och strö på toppen. Ät direkt!



Ni bara måste testa! Så otroligt gott! Bästa desserten i höst 🙂

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00