ANNONS

5 lättlagade middagar- veckans mat

/
sallad med grillade grönsaker

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sommaren står i full blom och visst är det fortfarande en hel sommarmånad kvar att njuta av! Under sommaren skalar jag ofta av matlagningen, förenklar och anpassar så det fungerar lediga dagar. Eller dagar man är på språng och snabbt behöver få i sig god mat efter en hel dag på stranden. Därför fyller jag veckans matplanering med 5 lättlagade middagar. Lättsam och enkel matlagning, precis som jag vill ha den.


Först ut bland mina lättlagade middagar är den här

salladen med grillade grönsaker.

Jag vet inte hur många sallader som denna jag gjort i sommar! Senast igår kväll när det blev en improviserad middag med mina föräldrar och två av mina bästa barndomsvänner med familj. Vi plockade ihop av vad som fanns i våra kylar och fick till en härlig, spontan middag tillsammans. För att dryga ut allt gjorde jag en stor plåt med massa ugnsrostade grönsaker. Så gott!!


glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En annan storfavorit i sommar är de här saftiga

zucchiniplättarna med fetaost

. Laga i ordning i förväg och ät kalla en varm dag, eller värm på de försiktigt precis innan de ska serveras. Lättsamt och så gott!


pasta med köttfärsås, linser, bönpasta

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ibland är den absolut bästa maten

spagetti med köttfärsås.

Alla tycker om, alla äter upp, alla blir mätta och nöjda. Den här köttfärssåsen har jag drygat ut med både linser och morötter. Perfekt om man blir fler runt middagsbordet än man räknat med. Eller om man bara känner sig lite ekonomisk av sig sådär. Riv över massa parmesan, ställ fram en flaska ketchup och servera en stor grön sallad till. MUMS!


tortillapizza med kyckling

Min bästa snabbmat är utan tvekan t

ortillapizza.

Gör ett rejält kylskåpsrens, ta av vad som finns hemma och jag lovar att du får till en supergod middag på ett litet, litet kick. Just de här pizzorna har jag haft pesto på istället för tomatsås. Gissa hur gott det blir!?!


gyros på kyckling

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hemgjord gyros

går nästan fortare att göra än vad det tar att beställa hem från snabbmatsstället! Och det blir såå gott!


Servera med massa goda grönsaker, i pitabröd eller bara tillsammans med grön sallad.vinbärskaka med flagad mandel, mandelmassa och hyvlat smör

Photographer: Sebastian Niemi CaVeckans goda är helt klart den här v

inbärskakan med mandelmassa

. Gillar du inte vinbär? Byt ut mot blåbär eller varför inte äpplen. Så god och lättbakad!Vad äter ni i veckan?

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00