ANNONS

5 härliga fiskrecept

/
hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Oavsett om du fortfarande har semester eller drar igång och jobbar på måndag kan det vara fint med lite inspiration till middagar. Den här veckan har jag plockat ihop 5 härliga fiskrecept som passar att äta vilken dag i veckan som helst. Måndag som fredag!


Just fisk och skaldjur är något vi äter lite extra mycket under sommaren tror jag. Kanske för att den lite lättare och enklare matlagningen lockar mer. Idag lagade jag en urgod lax på vår muurikka. Perfekt sommarmat! Recept på det kommer under veckan.


Först ut, ett recept på

hemgjorda fiskpinnar som du enkelt tillagar i ugnen.

Ett perfekt sätt att även få de kräsnaste barn att äta fisk!


fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

är så otroligt gott! Perfekt som förrätt eller servera den som huvudrätt. Passar utomordentligt att avnjuta på altanen en härlig sommarkväll. För visst har ni massor av sådana i år va?


fiskgratang-2

Fiskgratäng.

En del ryser bara av namnet. Men då har man antagligen inte smakat en hemgjord fiskgratäng. En som är gjord med kärlek och full med massor av härliga smaker! Istället för klassiskt potatismos har jag spritsat blomkål och broccolimos runt om. Så himla gott!


fisk i ugn med skagenröra

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Fisk i ugn med skagenröra

är även det en storfavorit här hemma. Lyxa till det och använd färsk fisk och färska räkor, då blir det här en magsikt god maträtt!


torsk i ugn med creme fraiche

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Enkel och lättlagad vardagsmat när den är som allra, allra bäst! T

orsk i ugn med örtcreme fraîche.
J

ag serverar gärna broccoli till, men självklart passar det även utmärk med kokt potatis eller råris till!fruktfat med nutelladipp

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som en lyxig dessert, gör

nutelladipp!

Dra mig baklänges så gott! Passar att äta alla dagar i veckan. Jag lovar 😉


Vad äter ni helst så här på sommaren? Blir det mycket grillat? Vego? Eller är det samma mat som gäller året runt hos er?


2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00